Se închide Parcul Drumul Taberei, pentru cel puțin un an și jumătate. Va fi modernizat: VIDEO

de:
10 mai 2013
1 Afișari
Se închide Parcul Drumul Taberei, pentru cel puțin un an și jumătate. Va fi modernizat: VIDEO

Lucrările ar fi trebut să înceapă încă de vara anului trecut, dar ele vor începe de-abia săptămâna viitoare. Parcul va fi închis pe durata lucrărilor, adică cel puțin un an și jumătate. 

Când a fost semnat contractul de finanţare cu ministerul Dezvoltării, în septembrie 2011, condus la acea dată de Elena Udrea, aleasă deputat PDL în Colegiul Drumul Taberei,  primarul de atunci Cristian Poteraş spunea că noul parc Drumul Taberei va fi gata în septembrie 2012. În realitate, acesta va fi finalizat în 2015. 

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene.

În sumă este inclusă şi achiziţia a 13 camere de supraveghere video la care se adaugă 2.290 de metri de fibră optică pentru reducerea poluării vizuale.

Asocierea care a câştigat contractul este formată din S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A, unele din aceste firme fiind abonate la lucrările din Sectorul 6. 

Fântâni arteziene şi debarcader în noul parc Drumul Taberei

Planurile administraţiei locale includ regenerarea a aproximativ 7 hectare de spaţii verzi din arealul total al parcului, construirea de trei spaţii de joacă pentru copii, diversificate pe grupe de vârstă, plus utilarea cu 320 de bănci şi 245 de coşuri de gunoi şi modernizarea a peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului.

Parcul Drumul Taberei va fi dotat cu fântâni arteziene “tip Nufăr”, una cu 60 de jeturi de apă, foişoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, catarg pentru arborarea drapelului ţării, terenuri de sport, un monument artistic din oţel inoxidabil “Pasărea măiastră”, pistă de carting, ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi o pasarelă pietonală metalică în arcadă.

Aşa va arăta parcul la final:

Cookies