Fântâni muzicale cu jocuri de foc sincronizate, în Orăşelul Copiilor VIDEO

de:
17 aug. 2011
1 Afișari
Fântâni muzicale cu jocuri de foc sincronizate, în Orăşelul Copiilor VIDEO

Viziunea autorităţilor locale Sector 4 de modernizare a parcului „Orăşelul Copiilor” a fost prezentată în detaliu, miercuri, într-o conferinţă de presă, de edilul Cristian Popescu Piedone.

Astfel, începând cu 15 mai 2012, jocurile ruginite, vechi de 20 de ani, vor fi înlocuite cu o plajă artificială sub formă de Tom&Jerry, balansoare suspendate, perdele de apă cu proiecţii animate, canal navigabil şi ansamblu de fântâni cu flăcări în vârful jetului de apă. Vezi aici cum va arăta întreg proiectul.

„Toţi cei care şi-au cumpărat căsuţe acolo trebuie să se alinieze noului proiect. Aşa-zişii proprietari, pentru că ei sunt proprietari doar pe clădire, nu şi pe terenul de dedesubt, au fost somaţi să-şi modernizeze locurile, şi nu doar un kilogram de vopsea aruncat la întâmplare. Trebuie să îşi refacă faţadele să se încadreze în poveste, altfel nu le dau autorizaţie şi îi scot din parc”, a declarat primarul Cristian Popescu Piedone care a adăugat că parcul a fost lăsat în paragină în ultimii 20 de ani, în parte şi din cauza litigiilor în instanţă.

Edilul a anunţat totodată că îi va forţa pe agenţii economici din parcul „Orăşelul Copiilor” să intre în legalitate din punct de vedere fiscal şi să se autorizeze. „În urma controlului efectuat, am constatat că din 52 de agenţi economici doar doi aveau acte legale. Restul nu plăteau că s-au extins pe domeniul public. Le-am adus la cunoştinţă acest lucru şi, o parte din ei, deja au început să îşi dărâme cocioabele şi să-şi strângă fiarele vechi”, a menţionat Piedone care a dat ca exemplu linia de cale ferată, trenuleţul, gara şi hala din interiorul parcului acre au fost vândute de ALPAB, iar proprietarii au fost scutiţi de plata impozitului pe motiv că obiectivele au fost considerate de utilitate publică.

Tarifele pe care le vor plăti proprietarii din parcul „Orăşelul Copiilor” variază între 0,97 lei/mp/zi la terase, respectiv 0,57 lei/mp/zi la jocuri.

Una dintre piesele de rezistenţă din proiectul de modernizare a parcului este suita de opt fântâni aarteziene, a specificat Piedone, unde focul se va îmbina cu apa în acelaşi jet, alături de o cascadă artificială care urcă pe lângă fosta pârtie de schi. La fel ca la Las Vegas, fântânile vor fi sincronizate cu muzica ambientală şi jocul de lumini.

Cookies