Se închide cinematograful multiplex dintr-un mall bucureştean

de:
29 mart. 2012
0 Afișari
Se închide cinematograful multiplex dintr-un mall bucureştean

„Cu parere de rau va aduc la cunostinta ca azi este ultima zi de functionare a cinematografului Cityplex Bucuresti.” – se arată în comunicatul coordonatorului de marketing.

Cityplex este „Un cinematograf în sistem multiplex, cu 4 săli a câte 138 de locuri, situat in complexul City Mall de la Eroii Revolutiei, la numai 5 minute de Piaţa Unirii.” Pe site-ul cinematografului se arăta că „Suntem o echipă tânără şi creativă, dornică să inoveze şi să vă surprindă, iar cea mai mare dorinţă a noastră este aceea de a vă implica în proiectele noastre, de a vă face să ne consideraţi o părticică din viaţa voastră şi de a transforma spectacolul de cinema într-o experienţă de neuitat.”

Mallul în care a funcţionat Cityplex, City Mall, a trecut prin procedura de faliment, diverse zvonuri anunţând că ar urma să se transforme, de exemplu, în spital privat. În 2010, City Mall intra în faliment cu datorii de 75 mil. euro. În 2011, lichidatorul judiciar – Casa de Insolvenţă Transilvania, organizează cinci licitaţii în încercarea de a găsi un cumpărător însă acest lucru se întâmplă abia în octombrie 2011 când omul de afaceri elen Ioannis Papalekas îl achiziţionează contra sumei de 17,3 mil. euro.

De altfel, mallul îi aparţinuse lui Papalekas şi în 2005, când l-a preluat contra sumei de46 de milioane de euro de la Jaguar Development, companie cu acţionari greci şi israelieni care tocmai inauguraseră centrul comercial, în urma unei investiţii de circa 35 de milioane de euro.

Papalekas a ţinut proiectul doar un an în portofoliu, profitând de rapiditatea cu care se scumpeau activele imobiliare, astfel că în noiembrie 2006 a vândut mallul pentru 103,5 mil. euro australienilor de la APN, realizând la vremea respectivă cea mai scumpă tranzacţie imobiliară din Bucureşti.

Cookies