Se închid școlile într-o localitate de lângă București. Rata de infectare a depășit 6 la mie

20 sept. 2021
216 Afișari
Se închid școlile într-o localitate de lângă București. Rata de infectare a depășit 6 la mie
Se închid școlile într-o localitate de lângă București. Rata de infectare a depășit 6 la mie

Se închid școlile într-o localitate de lângă București. Rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori. Autoritățile nu exclud impunerea carantinei.

Se închid școlile într-o localitate de lângă București. Rata de infectare a depășit 6 la mie. Mai exact, duminică, 19 septembrie, localitatea a înregistrat o rată de infectare de 6,05 la mia de locuitori.

Se închid școlile într-o localitate de lângă București

Duminică, 19 septembrie 2021, rata de infectare din Afumați a ajuns la 6,05 la mia de locuitori, potrivit informațiilor oficiale transmise de autorități. Surse Digi24 au declarat că restricțiile urmează să se impună treptat, gradual, dar nu se exclude nici carantina, asta doar dacă Direcția de Sănătate Publică – DSP va face propunerea în acest sens și doar dacă va fi aprobată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Recomandăm și: Restricții în 8 localități de lângă București. Măsurile se aplică de luni

Ce rată de infectare au înregistrat celelalte localități din apropierea Bucureștiului, duminică:

  • Mogoșoaia – 4,23 la mia de locuitori;
  • Corbeanca și Ciorogârla – 3,97 la mia de locuitori;
  • Bragadiru – 3,69 la mia de locuitori;
  • Voluntari – 3,71 la mia de locuitori;
  • Otopeni – 3,66 la mia de locuitori;
  • Glina – 3,61 la mia de locuitori;
  • Chiajna – 3,46 la mia de locuitori;
  • Berceni – 3,42 la mia de locuitori;
  • Popești Leordeni – 3,33 la mia de locuitori;
  • Dobroești – 3,26 la mia de locuitori.

Încă de sâmbătă, 18 septembrie 2021, prefectul județului Ilfov anunța că în mai multe localități vor intra în vigoare măsuri anti-covid, după această creștere a incidenței. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat hotărârea, sâmbătă. Restricțiile urmează să intre luni în vigoare. Sunt vizate 8 localități de lângă București: Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumați, Mogoșoaia și Snagov.

Potrivit informațiilor oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică, duminică, 19 septembrie 2021, au fost înregistrate 3.817 de cazuri noi de persoane infectate cu covid-19. 10,7% este rata de pozitivare a testelor efectuate la nivelul României, iar incidența cazurilor de coronavirus în București a ajuns la 2,44 la mia de locuitori. De asemenea, potrivit GCS, s-au înregistrat 58 de decese, iar 849 de pacienți sunt internați la ATI.

Recomandăm și: Bilanț COVID-19 București, duminică, 19 septembrie. Cele mai noi cifre pentru Capitală

Cookies