Se inaugurează parcarea subterană de pe B-dul Decebal, Sectorul 3 | Primăria permite accesul gratuit

23 nov. 2021
2643 Afișari
Se inaugurează parcarea subterană de pe B-dul Decebal, Sectorul 3 | Primăria permite accesul gratuit

Parcarea subterană de pe Bulevardul Decebal va fi inaugurată miercuri, 24 noiembrie, potrivit unui anunţ al Primăriei Sectorului 3. Parcarea dispune de 718 locuri, iar accesul va fi gratuit până la stabilirea tarifelor şi alocarea locurilor de parcare de reşedinţă. Parcarea se poate face începând de mâine, ziua inaugurării.

Parcarea subterană de pe B-dul Decebal, una dintre lucrările de infrastructură din Sectorul 3 al Capitalei, se deschide miercuri, 24 noiembrie, la 2,7 ani de la demararea lucrărilor. Construită pe două niveluri, parcarea se află între strada Dristorului și Piața Muncii, are o lungime de aproximativ 550 m și oferă 718 de locuri de parcare.

Primăria Sectorului 3 anunță că primarul Robert Negoiță va inaugura, mâine, 24 noiembrie, parcarea subterană de pe bulevardul Decebal. ”Parcarea are 718 locuri, situate pe două niveluri subterane, accesul mașinilor fiind permis începând de mâine. Pentru început accesul în parcare va fi gratuit, cu mențiunea că mașinile nu pot staționa mai mult de trei zile pe un loc de parcare fără acordul administratorului.” a transmis Primăria Sectorului 3.

Parcarea subterană de pe B-dul Decebal. FOTO: Algorithm
Parcarea subterană de pe B-dul Decebal. FOTO: Algorithm

Parcare Decebal: lucrări începute în martie 2019, finalizate în aprilie 2021

Lucrările pentru parcarea subterană Decebal au început în primăvara anului 2019, în regie proprie, cu firma Primăriei, Algorithm, şi s-au terminat în aprilie 2021, dar inaugurarea a tot fost amânată până la emiterea avizului ISU, obținut săptămâna trecută, potrivit constructorului

„În cursul zilei de ieri, 18.11.2021, s-au efectuat, în prezența reprezentanților constructorului, Algorithm Residential S3 S.R.L, ai beneficiarului, Primăria Sectorului 3 și cei ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgentă, toate testele privind Scenariul de Securitate la Incendiu al obiectivului „Parcare Decebal”. Rezultatele testelor au fost favorabile și în urma acestora, s-a obținut avizul I.S.U. pentru acest obiectiv. Ne dorim ca în perioada imediat următoare să se finalizeze recepția lucrărilor, iar locuitorii Sectorului 3 să beneficieze de cele 717 locuri de parcare moderne.”, se arată într-un mesaj postat de companie.

Primăria Sectorului 3 a început în martie 2019 lucrările de amenajare a parcării subterane, în paralel cu amenajarea trotuarelor de pe bulevard. Acestea s-au finalizat anul trecut și au costat, cu totul, peste 100 milioane lei.

Citește și…

Noi proiecte de infrastructură în zona Dristor din Sectorul 3. Licitație pentru construirea a două pasaje rutiere, unul pietonal subteran și lărgirea unei străzi

 

Cookies