Se împute treaba în Sectorul 1, la propriu. „Ne-au salvat temperaturile scăzute”, spune șeful Gărzii de Mediu

05 iun. 2021
131 Afișari
Se împute treaba în Sectorul 1, la propriu. „Ne-au salvat temperaturile scăzute”, spune șeful Gărzii de Mediu

Sectorul 1 al Capitalei este plin de gunoaie. Clotilde Armand îi cere Prefecturii să declare stare de alertă sanitară, doar așa s-ar putea realiza un nou contract, cu un alt operator. De aproximativ o săptămână, operatorul a oprit colectarea deșeurilor. Potrivit șefului Gărzii de Mediu, situația ar urma să fie rezolvată în 5-6 zile, iar locuitorii Sectorului 1 au avut noroc de temperaturile scăzute din această perioadă.

Se împute treaba în Sectorul 1, la propriu

Ultima oară când am fost să văd gunoaiele a fost acum 10 ore și miroase. Ploaia a îmbibat deșeurile cu apă și acum apa se evaporă, miroase groaznic. Mai mult, se scurge lichid din aceste deșeuri. Avem câteva bulevarde, începând cu Bulevardul Victoriei până spre ieșirea din sectorul 1, spre Chitila, din păcate”, a spus Octavian Berceanu la Digi24.

De partea celalată, legea spune autoritățile au următoarele atribuții și răspunderi, adică primăria, asigură luarea măsurilor de salubrizare, de întreținere a spațiilor verzi, etc. În cazul nostru, primăria trebuie să facă tot posibilul să ridice acestte deșeuri și să mențină o stare corespunzătoare a spațiilor publice. Pe de altă partem și prestatorul de servicii beneficiază de un contract, trebuie să se asigure că ridică deșeurile și tranșează această problemă financiar în instanță”, a explicat el.

„Ne-au salvat temperaturile scăzute”, spune șeful Gărzii de Mediu

Șeful Gărzii de Mediu spune că a trimis un control atât la firma de salubritate, cât și la Primăria Sectorului 1 și la celelalte sectoare ale Capitalei, pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple.

Nu vrem să fie un precedent periculosNu trag concluzii, nu am voie, vom cerceta dacă există elemente care să ne ducă către plângeri penale. Controlul se va termina marți și vom trage niște concluzii”, a spus Berceanu

Din experiența practică, ceea ce ne-a salvat pe noi, cetățenii, sunt temperaturile scăzute. Altfel, dacă am fi avut temperaturi de 29 – 32 de grade, era un discomfort puternic”, a adăugat el.

Cred că e un joc la limită dus și de primărie, și de operator, pe spinarea cetățenilor. În starea de alertă statul e obligat să facă tot ce e posibil că să remedieze situația și să aibă în centrul acțiunilor sănătatea și siguranța cetățenilor, se poate interveni cu orice operator”, a explicat el.

Octavian Berceanu a spus că situația din Sectorul 1 se va rezolva în „maximum 5-6 zile” și că acest lucru depinde foarte mult de volumul de deșeuri care urmează să fie colectate.

Cookies