ARHIVA B365

Se ieftineşte apa în Bucureşti, de la 1 ianuarie 2016. Cu cât scade preţul apei potabile

De la 1 ianuarie 2016, bucurestenii vor plati 4,77 lei pentru metrul cub de apa potabila consumat, fata de 5,15 lei cat este in prezent. Reducerea pretului apei potabile cu peste 5% a fost aprobata de Autoritatea nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), anunta Primaria Capitalei, intr-un comunicat de presa remis B365.ro.

Primarul general al Capitalei, Razvan Sava, a primit, miercuri, o informare din partea ANRSC, referitoare la ajustarea tarifara extraordinara pentru preturile si serviciile publice de alimentare cu apa si canalizare in Municipiul Bucuresti, potrivit careia se aplica o reducere de 5,56% pentru aceste servicii.

„Este pentru prima data, dupa multi ani, cand pretul apei potabile si a canalizarii platit de bucuresteni scade semnificativ. Primaria Capitalei, prin directiile de specialitate, monitorizeaza atent modul de gestionare a serviciilor de apa in Bucuresti, pentru ca locuitorii Capitalei, agentii economici sa beneficieze de servicii de calitate si sa plateasca pretul corect”, a declarat primarul general Razvan Sava.

Tariful apei potabile si a serviciilor de canalizare in Bucuresti sunt stabilite in functie de costurile de operare si investitiile realizate de concesionarul serviciului, compania Apa Nova.

O echipa de experti internationali a realizat, conform contractului de concesiune a serviciilor de apa, un audit al costurilor de operare ale Apa Nova. In raportul final al expertilor este precizat ca tariful practicat de Apa Nova pentru serviciile de apa potabila si canalizare este mai mare cu 5,56% fata de costurile de operare, motiv pentru care se impune o reducere a pretului cu procentul rezultat din audit, se mai arata in comunicatul citat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button