Se face legătura între autostrada București-Ploiești și Capitală. Când vor fi gata cei 3 kilometri

de:
28 mart. 2016
2 Afișari
Se face legătura între autostrada București-Ploiești și Capitală. Când vor fi gata cei 3 kilometri

Autostrada București-Ploiești, cea mai așteptată pentru bucureșteni, a intrat în linie dreaptă. Oficialii Companiei Naționale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au explicat că primii 3 km din intrarea autostrăzii București-Ploiești în Capitală vor avea trei noduri rutiere, potrivit Capital.

Traseul autostrăzii începe din strada Petricani-Fabrica de Glucoză, în apropiere de Mobexpert. Este o intersecție în cruce în zona Petricani, apoi proiectul are în vedere construcția unor noduri rutiere în zona Gherghiței și în Voluntari, la Strada Popasului. Nodul rutier din zona Gherghiței face legătura Sectorul 2 spre sudul Capitalei. Nodul rutier din zona Petricani asigură legătura cu partea de nord a Bucureștiului. După ieşirea din Capitală, traseul autostrăzii trece în apropiere de localitatea Voluntari, apoi secțiunea se racordează la autostrada deja construită„, au declarat oficiali din cadrul CNADNR.

Asocierea Euro Construct Trading ’98-Aktor are la dispoziție patru luni pentru a proiecta o autostrada urbană. Mai exact, cei 3,3 km de autostradă nu vor avea bandă de urgență, dar vor exista trei benzi pentru circulație. „Constructorul este obligat să realizeze și sistemul de iluminare și să monteze panouri fonoabsorbante pentru a reduce zgomotul, în condiţiile în care această porţiune este aproape de clădiri. Asocierea Euro Construct Trading ‚98-Aktor se ocupă și de construcția nodului rutier de la Centura Capitalei, nodului rutier de la Moara Vlăsiei și a unui spațiu de servicii de la km 10„, au precizat specialiștii din CNADNR.

La sfârșitul anului trecut, Compania Naţională de Autostrăzi a atribuit construcţia primilor 3 kilometri de autostradă București – Ploiești asocierii dintre Aktor şi Euro Construct Trading ‚98, valoarea totală a contractului ridicându-se la 129,18 milioane de lei. Contractul de proiectare și execuție are o durată de implementare de 22 de luni, din care 4 luni reprezintă perioada de proiectare și 18 luni durata de execuție. CNADNR preciza că perioada de garanție acordată lucrărilor este de 48 de luni de la data semnării procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor. Valoarea totală a acestui contract este de 129.180.727,51 lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată de la Bugetul de Stat.

Cookies