ARHIVA B365

Se extinde sistemul de supraveghere pe Arena Naţională, considerată zonă cu grad ridicat de risc

„Existenţa unor zone cu probleme specifice particulare, din punct de vedere al infracţionalităţii, face necesară extinderea sistemului de supraveghere video. Procesul de extindere constă în creşterea densităţii de camere video pe anumite suprafeţe, camere ce vor putea permite obţinerea de informaţii amănunţite, pe care sistemul general nu le poate furniza. Practic, tot ce înseamnă Arena Naţională, înăuntru şi afară, va fi acoperit de camere video”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Potrivit datelor centralizate de autorităţi, în zilele în care au loc diverse evenimente pe Arena Naţională, respectiv concerte, meciuri de fotbal sau manifestaţii politice, traficul ajunge în zonă chiar până la aproape 60.000 de persoane. 

„Deplasarea acestora pe principalele căi de afluire făcându-se în intervale relativ scurte de timp, conduce la o mare aglomerare de persoane în perimetrul stadionului Naţional Arena, incluzându-l în categoria celor cu grad ridicat de risc la adresa ordinii şi liniştii publice”, a explicat pentru B365.RO directorul general al Poliţiei Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, responsabil de instalarea noilor camere de supraveghere în zona Arenei Naţionale. 

Astfel, potrivit studiului de fezabilitate întocmit de administraţia locală, au fost identificate 13 noi obiective de interes în perimetrul limitrof complexului sportiv Arena Naţională, ce urmează să fie supuse monitorizării video, respectiv: 

– Intersecţia str. Vatra Luminoasă – Şos. Mihai Bravu

– Intersecţia str. Vatra Luminoasă – str. Victor Manu

– Intersecţia str. Vatra Luminoasă – str. Victor Folescu

– Intersecţia str. Vatra Luminoasă – Bdul. Pierre de Coubertin

– Rond capăt RATB liniile 86 şi 90

– Intersecţia str. Maior Coravu – Şos. Mihai Bravu

– Intersecţia str. Maior Coravu – str. Victor Manu

– Rond str. Maior Coravu – str. Tony Bulandra

– Intersecţia str. Şerbănică Vasile – str. Cernăuţi (acces tribuna oficială)

– Intersecţia Bdul. Basarabiei – str. Pescăruşului

– Intersecţia Bdul. Basarabiei – aleea centrală de acces Arena Naţională

– Intersecţia Bdul. Basarabiei – aleea de acces Turnul de Paraşutism

– Bdul. Basarabiei – în zona Spitalului Victor Gomoiu. 

„La 15 noiembrie 2013 vor începe lucrările de execuţie pentru instalarea celor 28 de camere video şi a sistemului de supraveghere aferent, iar lucrările vor dura aproape o lună astfel că, până la sfârşitul anului, acesta să fie echipat complet şi funcţional”, a specificat primarul Onţanu. 

Valoarea totală a lucrărilor de construcţie a noilor camere video este de aprov. 1,97 milioane de lei, TVA inclus. 

În prezent, Primăria Sectorului 2 monitorizează zona Naţional Arena cu alte 90 de camere video instalate în principalele intersecţii de la stadion, aşa cum se întâmplă de exemplu la următorul meci disputat pe Arena Naţională între Steaua şi Legia Varşovia. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button