ESENTIAL

S-au extins reparaţiile trotuarelor din Centru. Unde se acţionează şi când vor fi gata lucrările

Lucrările la trotuarele de pe bulevardul Magheru au „traversat strada” de marți, când muncitorii au început să spargă asfaltul dinspre ieșirea de metrou de la Romană. Pe întreaga lungime a bulevardelor Bălcescu şi Magheru muncitorii vor face aceleaşi amenajări ca şi pe partea de vizavi, adică reamenajarea pavajului, a mobilierului stradal şi a spaţiilor verzi. Până acum, muncitorii au spart doar trotuarul dinspre blocurile de pe marginea Bulevardului, nu şi trotuarul central, cel mai circulat. 

„Toate lucrările de pe Magheru trebuie finalizate, pe ambele părţi, până la sfârşitul lui noiembrie, când vine vremea rea. Bulevardele trebuie să arate bine pe ambele părţill, nu puteam să le lăsăm doar pe jumătate”, ne-a declarat Carmen Dincă, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Străzilor. Totuşi, pentru partea dinspre Universitate a bulevardelor Bălcescu şi Magheru, lucrările de acelaşi tip au durat mai mult de un an şi încă nu sunt finalizate, aşa că termenul de finalizare avansat acum pare destul de optimist. 

Modernizarea ar fi binevenită în contextul în care trotuarele sunt vechi şi pline de gropi, copacii au fost tăiați, iar scuarurile betonate pentru a face loc unor gherete sau terase. În dreptul librăriei Cărturești, de exemplu, pietonii sunt obligați să facă un slalom printre gheretele de ziare și cabinele telefonice părăsite, printre care este loc de doar o persoană. În plus, deși cele două străzi „de promenadă” ale bucureștenilor sunt printre cele mai circulate și poluate artere, acestea au rămas fără spațiile verzi, puternic deteriorate în ultimii ani. Ca soluție, Primăria a ales să înlocuiască copacii de pe marginea bulevardelor cu jardiniere de metal care zac deteriorate și vandalizate și totuși săptămâna trecută au fost achiziționate noi astfel de „împodobiri”

Valoarea totală a proiectului se ridică la 1,7 milioane de lei, iar banii provin de la Primăria Capitalei. Lucrările de refacere a trotuarelor de pe Bulevardul Magheru sunt făcute de firma Tehnologica Radion.

Când vine vorba de lucrări la spațiile pietonale, lucrările de până acum efectuate de Primăria Capitalei se impun printr-un ritm lent și un stil defectuos de realizare. Ca exemple amintim prima etapă a lucrărilor de pe Magheru-Bălcescu, care nu s-a finalizat nici după un an de zile, trotuarele de la Piața Unirii, care arată în continuare ca după bombardament și lucrările de pe străzile laterale Rosetti sau din spatele Ateneului Român, unde trotuarele au fost abandonate de ceva timp

În cadrul acestui proiect se schimbă și sistemul de iluminat de pe axul central al Bucureștiului, de pe Lascăr Catargiu până în Piața Unirii. Stâlpii de iluminat vechi de zeci de ani sunt înlocuite cu corpuri de iluminat pe LED noi, moderne și nepoluante. Amintim că pentru montarea noilor corpuri de iluminat pe Magheru, muncitorii au spart trotuarele abia reabilitate.

Tot la Piața Romană vor începe în curând și lucrările la pasajul pietonal subteran asemănător cu cel de la Universitate, care vor dura 15 luni. Pasajul, asemnănător ca principiu cu cel de la Universitate, va avea 5 intrări – două la ASE, una în faţă la coloane, una în faţă la BCR şi una între Bd. Lascăr Catargiu şi Bd. Dacia și va fi conectat cu statia de metrou Romana. Conform proiectului, la suprafata vor fi plantaţi 40 de copaci şi se va amenaja o suprafaţă de circa 500 mp de spaţiu verde. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button