Se efectuează probe de presiune pe șantierul de reabilitare a sistemului de termoficare din Ferentari. Nicușor Dan: După finalizarea probelor, acest tronson va fi dat în funcțiune

10 oct. 2022
309 Afișari
Se efectuează probe de presiune pe șantierul de reabilitare a sistemului de termoficare din Ferentari. Nicușor Dan: După finalizarea probelor, acest tronson va fi dat în funcțiune
Se efectuează probe de presiune pe șantierul de reabilitare a sistemului de termoficare din Ferentari. Nicușor Dan: După finalizarea probelor, acest tronson va fi dat în funcțiune / Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că astăzi, 10 octombrie 2022, sunt programate probe de presiune pe șantierul de reabilitare a sistemului de termoficare ce a fost deschis în zona Ferentari.

Se efectuează probe de presiune pe șantierul din Ferentari

Nicușor Dan a anunțat că astăzi urmează să fie efectuate probele de presiune pe un segment de 600 de metri al șantierului de reabilitare a sistemului de termoficare din zona Ferentari. Dacă aceste probe decurg bine, după realizarea lor respectivul tronson urmează să fie dat în funcțiune și exploatare.

Lucrările respective fac parte din Obiectivul 6, Magistrala Progresu-Ferentari. Aceasta are o lungime totală de 13 kilometrii de conducte, dintre care au fost înlocuiți 9.

Compania Municipală Energetica a schimbat conducta veche cu una nouă ce este:

  • Preizolată,
  • Dotată cu senzori de detecție a avariilor.

Pentru a se asigura că locuitorii din zona respectivă nu sunt afectați, pe perioada lucrărilor sunt instalate conducte de provizorat. Prin intermediul acestora va fi asigurată furnizarea cu apă caldă.

60 de avarii înregistrate în doar 3 ani

Magistrala Progresu – Ferentari asigură alimentarea cu apă caldă și cu căldură, pe perioada de iarnă, pentru 16 puncte termice. La rândul lor, acestea asigură furnizarea energiei termice pentru 241 de scări de bloc, ceea ce înseamnă circa 10.000 de apartamente plus un liceu și o școală.

Pe segmentul respectiv au fost înregistrate 60 de avarii ale rețelei de termoficare, doar în ultimii 3 ani.

Obiectivul 6 Magistrala Progresu – Ferentari face parte din proiectul de investiții „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București”. Acesta este 1 din cele 7 obiective ale proiectului respectiv.

În total, în cadrul acestui proiect, vor fi înlocuiți și modernizați 63,2 kilometri de rețea. Finanțarea pentru efectuarea acestor lucrări este făcută din bugetul local.

Cookies