Se deschide un nou muzeu în București de NOAPTEA MUZEELOR, 16 MAI 2015

de:
15 mai 2015
0 Afișari
Se deschide un nou muzeu în București de NOAPTEA MUZEELOR, 16 MAI 2015

NOAPTEA MUZEELOR 2015, 16 MAI. Finalizat la inceputul acestui an, Muzeul Universitatii are o structura deosebita, cuprinzand machete si mulaje arhitecturale si unelte folosite in practica veche a desenului de arhitectura. In plus, muzeul contine o galerie cu personalitatile celebre ce au calcat pragul Universitatii de-a lungul timpului, se arata intr-un comunicat remis redactiei.

NOAPTEA MUZEELOR 2015, 16 MAI. In exclusivitate, in perioada evenimentului, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” deschide „Usa Mare”, o importanta comoara arhitecturala, usa ce este inchisa in restul anului, cu exceptia vizitelor anumitor personalitati marcante. De asemenea, vor putea fi vizitate Amfiteatrul si Sala Frescelor, in care vor rula filme de prezentare ale Universitatii, ce vor include si informatii despre noua structura educationala. Printre acestea se numara si prezentari ale Facultatii de Urbanism si al programului de admitere, desfasurat, de aceasta data, in luna iulie.

Atat numeroasele proiecte studentesti privind dezvoltarea arhitecturala, urbanistica si peisagistica, cat si structura deosebita a cladirii vechi, parte a Universitatii, fac din aceasta scoala unul dintre cele mai importante puncte culturale ale Bucurestiului.

CITEȘTE ȘI: Noaptea Muzeelor 2015, 16 MAI. Muzeul BNR, participant în premieră la NOAPTEA MUZEELOR

Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” este principala institutie universitara dedicata formarii specialistilor în domeniul arhitecturii, urbanismului si arhitecturii peisajului, care ofera programe de masterate integrate+licenta sau programe de licenta+master. Ea este totodata si cea mai veche institutie de acest fel din Romania, fiind continuatoarea formelor succesive de învatamant de arhitectura initiate in 1892 prin Scoala de Arhitectura infiintata de Societatea Arhitectilor Romani.

NOAPTEA MUZEELOR 2015, 16 MAI. Noaptea Muzeelor, in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, se va desfasura sambata, 16 mai, intre orele 19:00-02:00.

Cookies