Se deschide un nou centru de vaccinare anti-HPV în București. Se află la Spitalul „Sf. Pantelimon” și e deschis toată săptămâna

02 iul. 2024
349 afișări
Se deschide un nou centru de vaccinare anti-HPV în București. Se află la Spitalul „Sf. Pantelimon” și e deschis toată săptămâna
Se deschide un nou centru de vaccinare anti-HPV în București. Se află la Spitalul „Sf. Pantelimon” și e deschis toată săptămâna. Sursa foto: urgentapantelimon.ro

Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” din București a inaugurat astăzi centrul de vaccinare anti-HPV. Centrul, care este deschis zilnic, funcționează între orele 10:00 și 18:00 și se află la parterul spitalului, în Compartimentul de Prevenire și Control al Infecţiilor Nosocomiale.

Se deschide un nou centru de vaccinare anti-HPV în București, la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”. Conducerea spitalului a inaugurat marți acest centru, care se află în cadrul Compartimentul de Prevenire și Control al Infecţiilor Nosocomiale. Acest centru este deschis de luni până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

Se deschide un nou centru de vaccinare anti-HPV în București, la Spitalul „Sf. Pantelimon”

Procedura de vaccinare este simplificată, deoarece e nevoie doar de un bilet de trimitere de la medicul de familie și de o vizită la centrul de vaccinare, pentru consultație, rețetă și administrare, fiind astfel nevoie de mai puțin timp.

„Prevenţia cancerului de col uterin, cu o incidenţă încă nefiresc de mare în România, poate fi făcută prin vaccinarea anti-HPV, eficienţa fiind dovedită. Suntem bucuroşi să fim al doilea spital de stat care poate oferi această alternativă doamnelor şi partenerilor lor, contribuind astfel la sănătatea globală. Prevenţia reprezintă varianta mult mai ieftină şi, de departe, mai puţin traumatică, în lupta cu această afecţiune”, a declarat Bogdan Socea, managerul Spitalului „Sf. Pantelimon”.

Infecția cu HPV, cea mai răspândită infecție cu transmitere sexuală

Potrivit comunicatului de presă, circa 80% dintre femei și bărbați vor contracta HPV pe parcursul vieții, fiind cea mai întâlnită infecție virală cu transmitere sexuală.

„România are cea mai ridicată rată de mortalitate prematură prin cancer de col uterin din Europa. Cancerul de col uterin este cel mai frecvent tip de cancer ginecologic diagnosticat în România şi al treilea cel mai comun tip de cancer în rândul femeilor din ţara noastră, însă al doilea cel mai frecvent în segmentul 15-44 ani. La nivelul Uniunii Europene, România înregistrează cea mai mare incidenţă şi cea mai mare rată a mortalităţii. Incidenţa este de 2,5 ori mai mare decât media UE, iar rata mortalităţii de peste 4 ori mai mare. În fiecare an, aproape 3.400 de femei din România primesc diagnosticul de cancer de col uterin şi 1.805 femei îşi pierd viaţa din cauza acestei maladii”, a adăugat Bogdan Socea.

Fetele și băieții cu vârsta între 11 și 18 ani din România beneficiază de vaccinare anti-HPV gratuită, în timp ce femeile între 19 și 45 de ani au reducere de 50%, deoarece sunt mai expuse riscului. Prin vaccinare, scade considerabil șansa apariției cancerului, a condiloamelor genitale și a altor boli ce apar în urma infecției cu virusul HPV.

CITEȘTE ȘI

Cookies