Se deschide târgul de Florii, în Capitală: ouă încondeiate, icoane şi ceramică de vânzare

de:
01 apr. 2014
2 Afișari
Se deschide târgul de Florii, în Capitală: ouă încondeiate, icoane şi ceramică de vânzare

Olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, pielari, rudari, iconari, dar și încondeietoare, țesătoare, cusătorese, împletitoare, din toate zonele țării, se vor aduna în curtea Muzeului de la Șosea, la Târgul de Florii.

Sunt prezenți pentru prima dată la târgul de la oraș, cu ouă încondeiate, meșterii suceveni: Elena Torac și Irinel Parasca. Din Basarabia vin meșterii Natalia Cangea, cu împletituri, Ruslan Scutelnic, cu ceramică și Ludmila Girlovan, cu lucruri cusute cu mărgele.

Organizatorii anunţă că vizitatorii pot găsi la târg şi de-ale gurii, respectiv cozonaci, cofeturi din Teleorman, turtă dulce de Harghita, kürtös kalács, mere din Maramureș, halviță, miere de albine și lăptișor de matcă, polen și propolis, ierburi de leac, pălincă de Bihor și dulceață.

Prin târg: demonstrații de încondeiat ouă și muzici tradiționale.

Duminică, 13 aprilie, de la 10.30 la 11.30 și de la 12.00 la 13.00, la Atelierul de Creativitate, BluParty și Irina Latiș organizează Cosițe Urbane – atelier de împletit cosițe de păr, dedicat mamelor și fiicelor. Costul unui atelier este de 25 de lei pentru o pereche, mamă și fiică.

Târgul de Florii este deschis de vineri, 11 aprilie până duminică, 13 aprilie 2014, între orele 10:00 și 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român.

Prețul unui bilet este 4 lei, respectiv 2 lei pentru elevi, studenți şi pensionari,. 

Cookies