Se deschide Şcoala de Fotbal „Real Madrid” la Bucureşti

de:
06 oct. 2012
13 Afișari
Se deschide Şcoala de Fotbal

Proiectul este dezvoltat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din cadrul Primăriei Sector 3 în parteneriat cu Fundaţia Real Madrid aparţinând celebrului Club de Fotbal Real Madrid. 

În cadrul Şcolii de Fotbal „Real Madrid” se pot înscrie 80 de copii ce provin din familiile defavorizate ale Sectorului 3, vârsta necesară fiind cuprinsă între 7-15 ani. „Prin practicarea sportului, ne propunem să oferim noi oportunităţi copiilor defavorizaţi, motivându-i să meargă la şcoală şi întărind angajamentul lor faţă de aceasta pentru obţinerea unor rezultate mai bune”, a explicat pentru B365.ro, Florin Ştefan Vasile, directorul general al DGASPC Sector 3. 

Conform sursei citate, Fundaţia Real Madrid va asigura formarea antrenorilor şi va asigura asistenţa tehnică în pregătirea jucătorilor, în timp ce Primăria Sectorului 3, prin Direcţia de Învăţământ Cultură va pune la dispoziţie logistica necesară.

Astfel, antrenamentele se vor desfăşura, în cadrul şcolilor 67 şi 55, la care se adaugă şcoala 195 pentru sezonul rece, precum şi la baza sportivă a Complexului Sportiv Elie Radu din Sectorul 3. 

Valoarea totală a proiectului este de 38.350 euro, din care DGASPC Sector 3 va suporta aproape 20.000 de euro pentru derularea activităţii sportive.  

Parteneriatul urmează să fie semnat, în perioada imediat următoare, în loja prezidenţială a stadionului Santiago Bernabeu din Madrid, eveniment la care vor participa mai mulţi jucători ai echipei Real Madrid. 

„Proiectul are durata de un an, în perioada octombrie 2012-octombrie 2013, dar intenţionăm să îl prelungim şi după această dată”, a specificat Vasile. 

Cookies