BAZAR

Se deschide Şcoala de Fotbal „Real Madrid”. VEZI UNDE ŞI CÂND

Școala Socială de Fotbal a Fundației Realmadrid la București va fi inaugurată marți, 19 februarie, la ora 16.00, la Centrul Sportiv Apollo (bd.Energeticienilor nr. 5, sector 3).

Aceasta este o inițiativă a Fundației Realmadrid și este implementată în România în parteneriat cu Fundația Dezvoltarea Popoarelor, având ca parteneri locali Primăria Sector 3 și Fundația Vodafone.

Potrivit antrenorului Nicolo Giampiero, echipamentelor sportive ale copiilor vor fi create după modelul celor de la Real Madrid.

Nicolo Giampiero a declarat reporterilor B365.ro că proiectul nu are ca scop găsirea de tinere talente care ar putea juca la celebrul club spaniol. Primarul Robert Negoiţă şi-a exprimat, însă, speranţa că unii dintre copiii talentaţi vor ajunge să joace la Real Madrid.

La trainingul din luna noiembrie 2012 s-au prezentat 11 antrenori doritori de a instrui copii de la Şcoala Socială de Fotbal, dar vor rămâne doar patru dintre aceştia ca antrenori permanenţi, cei mai buni dintre ei.

În cadrul Şcolii de Fotbal „Real Madrid” se pot înscrie 80 de copii ce provin din familiile defavorizate ale Sectorului 3, vârsta necesară fiind cuprinsă între 7-15 ani. 

Fundaţia Real Madrid va asigura formarea antrenorilor şi va asigura asistenţa tehnică în pregătirea jucătorilor, în timp ce Primăria Sectorului 3, prin Direcţia de Învăţământ Cultură va pune la dispoziţie logistica necesară.

Astfel, antrenamentele se vor desfăşura, în cadrul şcolilor 67 şi 55, la care se adaugă şcoala 195 pentru sezonul rece, precum şi la baza sportivă a Complexului Sportiv Elie Radu din Sectorul 3.

Valoarea totală a proiectului este de 38.350 euro, din care DGASPC Sector 3 va suporta aproape 20.000 de euro pentru derularea activităţii sportive.

„Proiectul are durata de un an, în perioada octombrie 2012-octombrie 2013, dar intenţionăm să îl prelungim şi după această dată”, a declarat pentru B365.ro Florin Ştefan Vasile, directorul general al DGASPC Sector 3. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button