Se deschide Piaţa ţărănească, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

de:
25 mart. 2014
5 Afișari
Se deschide Piaţa ţărănească, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

La târg, vizitatorii vor putea cumpăra bucate diverse: Cozonac Bujor şi Cozonac Domnesc, placinte întinse de Turnu, halviţă de la Lipova, prăjituri tradiţionale din Maramureş, turtă dulce şi covrigi din Piteşti, magiun
de Topoloveni şi dulceţurile Topoloveana, Muştar de Tecuci, zacuşti, dulceţuri şi siropuri de la Poiana Fermecată, pastrav afumat de la Doftana, miere şi produse apicole, ţuică bio de la Nea Florescu, vinuri din Vrancea, kurtos kalacs din secuime, mere, horincă, nuci şi poame alese din Baia Mare, brânzeturi de la nea Mihai, afumături tradiţionale din Botoşani, icre de peşte şi preparate pescăreşti tulcene de la Deltaica.

Stau alături şi ceva delicatese de prin alte părţi: baclavale şi cafea turcească, caşcavaluri fine olandeze şi porchetta italiană. La terasă, pe langă grătarele încinse se pregătesc la faţa locului: sarmale de post, ghiveci de legume, crap şi păstrăv cu mujdei şi mămăligă caldă.

Meşterii populari sunt prezenţi cu ceramică de Horezu şi de Corund, obiecte din piele, mic mobilier pictat, ouă încondeiate din Bucovina şi din Breaza, ţesături fine de borangic, oale, linguri, căuce din Băbeni, ibrice de alamă de la căldărari romi, marame, scoarţe şi cergi din Bucovina, Moldova sau Bistriţa, icoane pictate cu smerenie pe lemn şi pe sticlă, pristolnice, zărgane şi port ţărănesc din toate zonele etnografice. Din Dâmboviţa găsiţi plante de leac şi săpunuri de casă şi cosmetice naturale.

Meşteresc alături de meşterii populari şi tineri creatori de bijuterie contemporană, sticlă pictată, obiecte croşetate, broşe, vestimentaţie din lână împâslită, căciuliţe, casete pictate sau decorate prin tehnica
şerveţelului, obiecte decorative pentru casă.

Colecţionarii sunt aşteptaţi în curtea din spate cu antichităţi ţărăneşti şi nu numai. Fiecare obiect are o poveste, vorbeşte pentru o comunitate, pentru o zonă geografică şi culturală, pentru ţoti oamenii care l-au meşterit, dăruit, târguit şi transmis de-a lungul timpului, pentru fiecare casă pe care a împodobit-o.

Târgul este deschis zilnic, între 10-18, intrarea fiind liberă. 

Cookies