Se deschide controversata parcare de la stația de metrou Timpuri Noi. Are o capacitate de 50 de locuri și costă 3 lei/zi până la ora 19.00

08 dec. 2022
4998 Afișari
Se deschide controversata parcare de la stația de metrou Timpuri Noi. Are o capacitate de 50 de locuri și costă 3 lei/zi până la ora 19.00
FOTO: Parcare park&ride lipită de stația de metrou Timpuri Noi/ Sursa: Facebook Mobilitate Urbană 4

Un număr de 50 de noi locuri de parcare vor fi disponibile în Sectorul 4, din 9 decembrie, anunță Primăria Sectorului 4, care precizează că se deschide parcarea de lângă stația de metrou Timpuri Noi.

Controversa asupra construirii parcării a plecat în vară, când Direcția de Mediu a PMB a amendat cu 5.000 de lei firma angajată de Primăria Sectorului 4 să amenajeze locul de parcare și care a tăiat 5 arbori fără aviz de mediu.

Mai mult, consilierul general Nicorel Nicorescu (USR) a scris pe pagina de Facebook că terenul nici nu ar fi în administrarea Primăriei de Sector, nefiind nicio hotărâre de Consiliu General în acest sens, după cum a scris Hotnews. Mai mult, terenul face obiectul mai multor cereri de revendicare pe Legea 10, depuse la Primăria Capitalei.

 

Ce anunță acum PS 4. Cât costă locul de parcare

Parcarea a fost asfaltată în această vară și va fi deschisă vineri, 9 decembrie. Un loc de parcare va costa 3 lei pentru tot intervalul 9.00-19.00, pentru a le asigura angajaților un loc de parcare pentru cât timp vor fi la serviciu, iar pe timpul nopții va fi mai scumpă: 3 lei/oră în intervalul 19.00 – 7.00.

”Începând cu data de 9 decembrie 2022, vor fi disponibile 50 de noi locuri în parcajul public tip Parc&Ride Timpuri Noi.

Situată la intersecția dintre Splaiul Unirii cu Strada Gheorghe Șincai, noua parcare va fi soluția ideală pentru cei care intenționează să își lase autovehiculul personal în apropierea unei stații de metrou, în drumul lor spre serviciu.

Tariful a fost stabilit tocmai în ideea încurajării deplasării cu acest mijloc de transport în comun. Cei care vor alege să-și parcheze autovehiculul aici pe toată durata programului de lucru, mai exact în intervalul orar 09.00-19.00, vor plăti 3 lei pentru întreg acest interval.

Pentru intervalul orar 19.00 – 07.00, tariful va fi de 3 lei/oră.”, scrie Mobilitate Urbană 4, direcția de specialitate de la Primăria Sectorului 4.

Controversa a apărut în vara lui 2022

Hotnews a scris că în acestă vară copacii de pe un spațiu verde de lângă stația de metrou Timpuri Noi au fost tăiați, iar întreaga suprafață a fost asfaltată, pentru amenajarea unei parcări. Potrivit datelor transmise de Primăria Capitalei, municipalitatea nu a emis niciun aviz de defrișare, iar firma contractată de Primăria Sectorului 4 pentru lucrări a fost amendată cu 5.000 de lei pentru tăierea ilegală a copacilor.

Consilierul general USR, Nicorel Nicorescu, a scris pe pagina de Facebook că lucrarea este o mare ilegalitate făcută de administrația Sectorului 4, deoarece terenul este revendicat de foștii proprietari fiind litigii în instanță.

” Iată cum un primar PSD, domnul Daniel Băluță primarul sectorului 4, preia “cu japca” un teren privat, necadastrat pentru a-l betona integral și transforma într-o parcare cu plată.

Pentru Băluță se pare că NU există legi în România! Este vorba despre un teren verde (liber de construcții) aflat în aproprierea gurii de metrou Timpuri Noi.

Primăria sectorului 4 a solicitat informații despre teren la Primăria Generală, a aflat situația juridică a terenului și cu toate astea a dat ordin de amenajare/betonare.

Terenul este revendicat de foști proprietari în baza legii 10. Există procese pe rolul instanțelor”, a scris Nicorel Nicorescu pe pagina de Facebook.

Un alt loc unde Primăria Sectorului 4 a ales să construiască o parcare este pe un trotuar din Piața Unirii, pentru care administrația locală nu a cerut aviz de specialitate de la PMB.

Îți mai recomandăm și:

Cookies