Se deschide Aleea Celebrităţilor pentru fotbalişti, într-un nou parc din Bucureşti

de:
07 feb. 2012
0 Afișari
Se deschide Aleea Celebrităţilor pentru fotbalişti, într-un nou parc din Bucureşti

Aleea celebrităţilor din lumea sportului va fi găzduită într-un parc nou pe care Primăria Sectorului 2 îl va amenaja pe malul Lacului Fundeni, alături de un teren de fotbal.

„Este vorba de un proiect comun cu FRF (n.r. – Federaţia Română de Fotbal) în care Primăria Sectorului 2 pune la dispoziţie terenul, iar Federaţia participă cu suma de 100.000 de euro, proveniţi dintr-o finanţare a UEFA. Acel teren a fost ocupat înainte de oameni fără locuinţă, dar el a fost igienizat între timp şi au fost făcute lucrări de aducţiune apă şi canalizare, fiind pregătit în prezent pentru eveniment”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Conform sursei citate, după modelul hollywood-ian, Walk of Fame-ul Fotbaliştilor va fi deschis înainte de finala meciului UEFA Europa League, programat să se desfăşoare pe data de 9 mai 2012, pe stadionul Naţional Arena.

La eveniment este aşteptat să participe, pe lângă şeful FRF – Mircea Sandu, inclusiv preşedintele UEFA, Michel Platini. Platini a fost antrenorul selecţionatei de fotbal a Franţei, timp de patru ani, şi co-organizatorul Campionatului Mondial de Fotbal 1998 din Franţa. Platini a deţinut şi funcţia de preşedinte al Comitetului FIFA pentru Tehnică şi Dezvolatre şi a îndeplinit şi funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Franceze de Fotbal.

„Va veni Michel Platini pentru a face un meci de fotbal demonstrativ, la inaugurarea oficială. Pe aleea celebrităţilor vor primi câte o stea mai mulţi fotbalişti de renume”, a precizat Onţanu. Printre primii fotbalişti care vor avea o stea pe Aleea Sportivilor Celebri din Capitală se vor afla atât Gheorghe Hagi şi Gică Popescu, cât şi Adrian Mutu şi Cristi Chivu.

Tot în grădina publică de pe malul Lacului Fundeni, Primăria Sectorului 2 a anunţat că vor fi amenajate, pe lângă terenul de fotbal, mai multe locuri de joacă, alături de care vor fi amplasate aparate de fitness pentru adulţi şi vor fi create multiple zone de agrement.

Cookies