Se DESCHID terenurile de sport ale școlilor, în vacanță și în weekend-uri. CINE are acces GRATUIT

de:
31 iul. 2018
1 Afișari
Se DESCHID terenurile de sport ale școlilor, în vacanță și în weekend-uri. CINE are acces GRATUIT

„Educația prin sport reprezintă o parte integrantă din educația generală a copilului, iar sportul și educația fizică pot fi utilizate ca modadalități simple și eficiente de a spori gradul de atractivitate și de frecventare a școlilor, precum și de combatere a abandonului școlar.

Sportul înseamnă o multitudine de activități fizice care, printr-o participare mai mult sau mai puțin organizată, are drept obiectiv ameliorarea condiției fizice și psihice a copilului, dezvoltarea relațiilor sociale sau dobândirea unor rezultate pozitive în competițiile la toate nivelurile”, se specifică în expunerea de motive care a stat la baza deciziei consilierilor locali. 

Primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader a precizat pentru B365.ro că, în perioada imediat următoare, va fi stabilit și regulamentul care va stipula în ce condiții va fi pusă în aplicare hotărârea Consiliului Local Sector 2, după consultări cu directorii unităților de învățământ. 

Conform documentului, terenurile de sport aparținând școlilor din Sectorul 2 vor fi deschise atât în periaoda vacanțelor, cât și în timpul anului școlar în weekend-uri. Accesul va fi gratuit pentru persoanele sub 18 ani. 

„Valorile transmise prin intermediul sportului ajută la dezvoltarea cunoștințelor, a motivației, aptitudinilor și a pregătirii pentru efortul individual. Timpul alocat practicării activităților sportive produce efecte benefice pentru sănătate și educație, efecte care trebuie consolidate, sportul fiind baza unei vieți sănătoase și echilibrate și o modalitate de a crea spirit comunitar în cartiere și societate. În acest sens, promovarea sporturilor în școli, de către toți factorii implicați de la nivelul administrației publice locale, nu poate avea decât un rezultat pozitiv în ceea ce privește dezvoltarea copiilor”, se menționează în raportul de specialitate. 

Terenurile de sport din curțile școlilor nu vor putea fi însă utilizate în zilele în care se desfășoară examene, olimpiade, concursuri, precum și în intervalele orare în care terenurile fac obiectul închirierii. 

Conform unui studiu național realizat în 2012, aproape două treimi dintre tineri, respectiv 64% fac sport doar de câteva ori pe lună. Un tânăr din trei declară că nu face sport deloc. 

„Luând în considerare facptul că administrația locală nu deține destule terenuri destinate petrecerii timpului liber în scop de recreere și practicării sportului, propunem deschiderea unităților de învățământ preuniversitare de stat din Sectorul 2”, se menționează în hotărârea Consoiliului Local Sector 2. 

Cookies