Se deschid curţile şcolilor pentru sport. Măsura, destinată tuturor copiilor şi adolescenţilor până la 18 ani din Sectorul 1. Amendă de până la 500 de lei pentru limitarea accesului

30 iul. 2021
158 Afișari
Se deschid curţile şcolilor pentru sport. Măsura, destinată tuturor copiilor şi adolescenţilor până la 18 ani din Sectorul 1. Amendă de până la 500 de lei pentru limitarea accesului
Rata de incidență din București se apropie de 2/1.000 de locuitori când intră în scenariul galben. Cum sunt afectate școlile

Vești bune pentru copiii și adolescenții din Sectorul 1 potrivit unui proiect ce ar urma să fie votat zilele următoare. Se vor deschide curţile şcolilor pentru toți copiii şi adolescenţii de până la 18 ani care învață în acest sector. Mai mult, sunt impuse amenzi de până la 500 de lei pentru limitarea accesului.

Toţi copiii şi adolescenţii de până la 18 ani care locuiesc sau învață în Sectorul 1 vor avea acces gratuit la curţile şi terenurile de sport în aer liber ale acestora, asta în cazul în care un proiect în acest sens va fi votat marți.

Se deschid curțile școlilor în Sectorul 1 pentru sport

Conform unui proiect de hotărâre intrat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local al Sectorului 1 din 3 august 2021, urmează să fie permis accesul gratuit tuturor copiilor şi adolescenţilor de până la 18 ani, care locuiesc sau studiază în Sectorul 1 în curţile şi terenurile de sport exterioare ale unităţilor de învăţământ aflate în administrarea CL Sector 1. Există o singură condiție, ca aceştia să se încadreze în categoria din care unitatea de învăţământ face parte, respectiv: învăţământ preşcolar, primar şi secundar inferior (I), învăţământ gimnazial, secundar inferior, secundar superior (II) şi învăţământ secundar superior (III).

Programul de acces pe terenurile de sport

În timpul anului şcolar, accesul copiilor la curţile şi terenurile de sport va permis până la ora 20:00 pentru sezonul de iarnă (1 noiembrie – 31 martie) şi până la ora 22:00 pentru sezonul de vară (01 aprilie – 31 octombrie). Accesul va începe cu o oră după încheierea orelor de curs şi numai după programul de învăţământ obligatoriu.

În zilele de sâmbătă şi duminică, respectiv în timpul vacanţelor, programul va fi între orele 09:00-13:00 şi 14:00-20:00 pentru sezonul de iarnă şi ora 22:00 pentru sezonul de vară, cu excepţia zilelor în care au loc examene, olimpiade, concursuri, festivităţi sau alte activităţi pe care le desfăşoară unitatea de învăţământ sau autoritatea locală. Acolo unde terenurile de sport şi spaţiile de recreere sunt prevăzute cu nocturnă sau instalaţie de iluminat, programul de acces indiferent de sezon este până la ora 22:00.

Ce au voie să facă în curțile școlilor

Astfel, pe terenurile de sport se vor desfăşura doar activităţi sportive, individual, în grup sau pe echipe. În unităţile de învăţământ unde nu există spaţiu pentru amenajarea unui teren de sport, vor fi permise doar activităţi de recreere în spaţiile special amenajate cu şah, table, socializare etc.

De asemenea este interzisă practicarea de sporturi de masă pe echipe cum ar fi handbal, volei, baschet, fotbal dacă nu există terenuri pentru aceste sporturi, astfel evitându-se distrugerile.

Copii cu vârsta de până la 14 ani trebuie să fie însoţiţi obligatoriu de un aparţinător care să îi supravegheze.

 

Amendă de până la 500 de lei dacă se limitează accesul

De asemenea, tot ce se strică se plătește, iar limitarea sau îngrădirea accesului gratuit al utilizatorilor în curţile şi terenurile de sport în aer liber constituie contravenţie şi se sancţionează de către Poliţia Locală Sector 1 cu amendă contravenţională cuprinsă între 100 şi 500 de lei.

Cookies