BAZAR

Se deschid centrele de închiriat biciclete I’Velo din București

Pasionatii de bicicleta si miscare in aer liber sunt asteptati sambata, 29 martie, 2014, ora 10:00, in Bucuresti, Parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle pentru a lua parte la turul ciclist, desfasurat pe traseul: Bdul Nicoale Prezan – Arcul de Triumf – Bdul Kisellef – Arhitect Ion Mincu. Turul ciclist va marca deschiderea sezonului velo 2014, iar bicicletele galbene vor putea fi inchiriate gratuit in intervalul 10 :00 – 12 :00.

I’Velo 2014 inseamna o preocupare continua a cresterii gradului de satisfactie a utilizatorilor prin oferirea de servicii de calitate, extinderea proiectului in orasul Alba Iulia, o flota noua de biciclete, usor de utilizat, dar si un personal profesionist, prietenos si pregatit sa ofere experiente placute iubitorilor de pedalat.
Cele trei centre de inchiriere „I’Velo” din Bucuresti vor fi amplasate in Parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle, Arcul de Triumf si in Parcul Tineretului, intrarea de la Gheorghe Sincai. Aproape 400 de biciclete vor fi puse la dispozitia bucurestenilor, sapte zile din sapte, in intervalul 11.00 – 19.00, de luni pana vineri, (ultima inchiriere la ora 18 :00) si 10.00 – 19.00 sambata si duminica (ultima inchiriere la ora 18.00).

La fel ca si anul trecut, bicicletele I’Velo vor putea fi inchiriate, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie. Tarifele de inchiriere sunt: 4 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore.

In sezonul 2014, centrele „I’Velo” vor putea fi gasite in tara, in orasele: Timisoara –  Parcarea Hotelului Timisoara, Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – parcul Tabacariei sau Gravity Park si Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an si la Alba Iulia.

De asemenea, „I’Velo” ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele. Se pot inchiria un numar maxim de 3 biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro

I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.
In cei 4 ani de functionare, programul  „I’Velo” a reusit sa scoata aproximativ 800.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1200 de tone.
Programul „I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button