Se deschid 19 stații de reîncărcare pentru mașinile electrice. Unde sunt acestea amplasate

21 dec. 2021
143 afișări
Se deschid 19 stații de reîncărcare pentru mașinile electrice. Unde sunt acestea amplasate

Cererea pentru mașinile electrice a început să crească semnificativ în Uniunea Europeană. Pentru a încuraja în continuare cumpărarea acestora și a mări confortul posesorilor, stațiile de reîncărcare pentru mașinile electrice, au fost suplimentate.

Cererea pentru mașinile electrice a început să crească semnificativ în Uniunea Europeană. Aceasta este susținută de politicile privind protecția mediului și de schimbarea de mentalitate a celor ce cumpără mașini. Pentru că și românii sunt tot mai interesați de mașinile electrice, se deschid 19 stații de reîncărcare, pentru ca posesorii acestora, să le fie mai la îndemână încărcarea autovehiculelor.

Se deschid 19 stații de reîncărcare

Sun Plaza este centrul comercial cu cele mai multe stații de reîncărcare a mașinilor electrice. Aici s-au deschis, în parteneriat cu Renovation e-charge, din data de 7 decembrie, 19 astfel de stații, ce pot fi folosite simultan. Sunt amplasate în parcarea subterană a centrului comercial, la nivelul minus 2, aproape de ieșirea ce face legătură cu Bulevardul Calea Văcărești.

Tipuri de stații de încarcare:

  • 1 Stație de încărcare DC (fast charge) : acesta are o putere de încărcare de 75kW
  • 2 Stații de încărcare DC (fast charge) : acestea au o putere de încărcare de 50 kW
  • 16 Stații de încărcare AC: acestea au o putere de încărcare de 22kW. 8 din acestea au priză tip 2, iar 8 din ele au cablu tip 2.

Stațiile pot fi utilizate pe tot programul de funcționare a centrului comercial și pot fi, de asemenea, controlate prin intermediul aplicației e-charge. Această aplicație permite controlul stației, cu ajutorul telefonului mobil. Prin aplicație se poate opri sau porni încărcarea, și de asemenea se poate verifica disponibilitatea stațiilor.

Te-ar mai putea interesa și: Carambol pe Centura Capitalei. 7 mașini sunt implicate, iar două persoane au fost rănite

Subvențiile pentru mașinile electrice și hibrid

În România, în primele 10 luni ale anului 2019 au fost cumpărate 5.283 de mașini electrice și hibrid. Creșterea față de anul 2018 fiind de 50%, potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor Auto din România. Cu toate că prețul acestor mașini nu este unul mic, românii sunt tot mai atrași de ele. Iar pentru a încuraja cumpărarea mașinilor nepoluante, statul oferă anumite subvenții. Însă, acestea nu pot depășii jumatate din suma totală a mașinii. Tichetele pot fi cumulate și cu prima de casare.  Astfel, ajutorul acordat de stat pentru achiziția unei mașini electrice poate ajunge la suma de 51.500 lei.

Valoarea subvențiilor:

  • Pentru mașinile electrice: 45.000 lei
  • Pentru mașinile hibrid: 20.000 lei
Cookies