Se deschid 13 noi cabinete de vaccinare în București. Te poți programa de azi pentru vaccinul împotriva COVID-19

27 feb. 2021
69 Afișari
Se deschid 13 noi cabinete de vaccinare în București. Te poți programa de azi pentru vaccinul împotriva COVID-19

În următoarele 20 de zile se vor putea vaccina peste 15.000 de bucureșteni, în 13 noi cabinete deschise de luni, și care vor utiliza exclusiv vaccinul Pfizer.

Programarea pentru vaccinare începe de astăzi, 27 februarie „și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități”, potrivit CNCAV.

Cum se face programarea la vaccinare?

Programarea pentru vaccinare se face individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

De luni, 1 martie, la nivel național, se vor deschide 130 de cabinete noi de vaccinare și vor fi dedicate tot exclusiv serului produs de compania Pfizer/BioNTech.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

Cookies