Primăria Sectorului 6 lansează pe site-ul SEAP anunțul de licitație pentru demolarea celor cinci clădiri ale Colegiului Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gh. Airinei” (PTTR) din București. Administrația locală vrea să construiască în locul acestora un nou campus școlar, dotat cu terenuri de sport, cantină, cămin, bazin de înot, printre altele.
Primăria Sectorului 6 transmite, printr-o nouă postare, că a lansat anunțul de licitație, pe site-ul Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pentru demolarea celor cinci corpuri, ale Colegiului Tehnic de Poștă și telecomunicații „Gh. Airinei” (PTTR).
După ce va fi ales câștigătorul licitației pentru demolarea PTTR din București, acesta va avea la dispoziție șase luni pentru demolarea completă a construcțiilor și organizarea de șantier.
Azi, am publicat în SEAP anunțul de licitație pentru demolarea celor 5 corpuri degradate de clădire. Câștigătorul licitației va avea la dispoziție 6 luni pentru desființarea acestora și organizarea de șantier. Demolarea se va face bucată cu bucată, de sus în jos, a transmis PS6.
Pe proprietatea PTTR sunt cinci corpuri de clădire. Toate acestea au un risc seismic I. Fiecare dintre clădirile ce urmează să fie demolate avea o anume folosință.
C1 este clădirea mare a liceului. La aceasta au început renovări în 2012, dar au fost oprite din cauza unor litigii, care s-au soluționat până la data prezentă. C2 și C2 sunt căminele de fete, respectiv, de băieți. Elevii au învățat în căminul de băieți până în februarie 2024. C4 este fosta cantină. C5 este folosit ca un spațiu de depozitare.
În prezent, elevii au fost mutați într-un corp al Școlii gimnaziale 169 și în clădiri modulare, amenajate în curte.
Administrația locală vrea să transforme proprietatea PTTR în cel mai mare și modern campus preuniversitar din România.
Noul campus va avea bazin de înot, terenuri de sport, inclusiv pe acoperiș, 70 de săli de clase, ateliere de practică, laboratoare de 60 mp, cantină, sală de mese, sală de conferință, centru de informare, zone de recreere, cămin, locuri de parcare etc.
Proiectul va fi finanțat prin Programul național „Școli sigure și sănătoase”, început de Ministerul Dezvoltării. PS6 a obținut fonduri nerambursabile de 54 de milioane de euro.
Potrivit instituției, licitația pentru construcția campusului va fi lansată în iunie, iar lucrările ar dura 2-3 ani.