UPDATE. Nicușor Dan, discuție cu liderii Coaliției despre votul pentru bugetul Capitalei. Ce s-a decis

05 mai 2021
222 Afișari
UPDATE. Nicușor Dan, discuție cu liderii Coaliției despre votul pentru bugetul Capitalei. Ce s-a decis

Nicușor Dan a discutat miercuri seară cu liderii Coaliției despre votul pentru bugetul Capitalei, care în acest moment este blocat.

UPDATE 21:35  Declarația lui Nicușor Dan:

 

 

”Am avut în această seară un dialog online cu reprezentanții USR PLUS, PNL și PMP din București, pentru a avansa pe tema realizării bugetului Capitalei. Alături de mine, la întâlnire au participat Vlad Voiculescu, Horia Tomescu și Cosmin Smighelschi (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Răzvan Socolovici și Diana Mardarovici (PNL), Andrei Ionescu și Sebastian Moise (PMP).

A fost un dialog echilibrat, în care am căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureștenilor. În numele USR PLUS, Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în următoarele 24 de ore, în cadrul organizației, să se facă o nouă analiză, astfel încât să ne apropiem cu toții de o soluție.
Discuțiile vor continua mâine seară și sper să ajungem cât mai curând la un acord, ținând cont atât de prioritățile comune, cât și de constrângerile momentului.”

 

UPDATE 21:30 Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu afirmă că în urma discuţiei „productive” avute miercuri seară cu primarul general, Nicuşor Dan, o nouă versiune a bugetului va fi transmisă consilierilor generali, împreună cu fundamentarea veniturilor şi cheltuielilor propuse. El a adăugat că noua propunere va fi analizată, iar discuţiile vor continua joi seară, de la ora 19.30.

 

„Am avut în această seară o discuţie productivă cu primarul general pe subiectul bugetului Capitalei pe anul acesta. O nouă versiune a bugetului va fi transmisă Consilierilor Generali în cursul dimineţii, împreună cu fundamentarea veniturilor şi cheltuielilor propuse de Nicuşor Dan. Este un pas înainte şi ne dorim să căutăm în continuare, pe baza unor informaţii clare, o soluţie corectă pentru Bucureşti”, a scris Horia Tomescu pe Facebook, miercuri seară.

UPDATE 19:45 Surse politice au precizat că la întâlnire participă Vlad Voiculescu, Cosmin Smighelschi, Horia Tomescu (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Diana Mardarovici (PNL), dar şi Sebastian Moise şi Andrei Ionescu (PMP).

Nicușor Dan, Primarul General al Bucureștiului, a anunțat că va purta, de la ora 19, un dialog cu liderii Coaliției din Capitală pentru a se putea finaliza, cât mai urgent, votul pe buget.

 

”Am agreat pentru astăzi la ora 19.00 un nou dialog cu liderii Coaliției din București, pentru finalizarea, cât mai urgent, a votului pe buget. Am încredere că interesele bucureștenilor și rațiunea vor avea întâietate. Vom discuta strict de buget. Nu avem foarte multe variante la dispoziție. Trebuie să reparăm din mers un buget construit ani de zile în mod voit eronat, iar asta se face cu inteligență și cu tact, fără a afecta funcționarea serviciilor publice”, a scris, pe Facebook, Nicușor Dan.

B365 a relatat astăzi că au loc negocieri la sânge între PNL și USR PLUS privind mărul discordiei pe buget, spitalele din administrația PMB.

Vlad Voiculescu și Horia Tomescu negociază cu PNL împărțirea spitalelor din Capitală astfel încât consilierii USR PLUS să voteze proiectul propus de Nicușor Dan.

Tot astăzi, prim-vicepreşeintele PNL, Rareş Bogdan, a precizat că USR-PLUS şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, vor ajunge la o înţelegere.

Cookies