Se decide acum la Palatul Cotroceni: ședință pentru relaxarea măsurilor anti-Covid

13 mai 2021
88 Afișari
Se decide acum la Palatul Cotroceni: ședință pentru relaxarea măsurilor anti-Covid

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință pentru relaxarea măsurilor anti-Covid. La aceasta participă Premierul, șeful DSU și mai mulți miniștri.

La ora 16 începe la Palatul Cotroceni o ședință pentru relaxarea măsurilor anti-Covid. Premierul Cîțu, mai mulți miniștri din Cabinet, șeful DSU, dar și dr. Adriana Pistol, de la INSP, analizează propunerile de relaxare a măsurilor anti-pandemice.

 

„Ședință de lucru cu Prim-ministrul României și membri ai Guvernului. La ședință vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.”, transmite Administrația Prezidențială.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că sunt mai multe propuneri care vor fi discutate. În mare, ele se referă la organizarea de evenimente private și publice cu participarea persoanelor vaccinate. Totodată, în birourile în care toți angajații sunt vaccinați se va putea renunța la mască, de la 1 iunie, potrivit unei alte propuneri.

O altă propunere prevede ca la mare, pe plajă, și la munte, în zonele mai puțin aglomerate, să nu mai fie obligatorie masca de protecție.

Cookies