Se dau granturi de 25.000 de euro în zona București-Ilfov. Tinerii șomeri, invitați să devină patroni de firme

23 aug. 2021
1100 Afișari
Se dau granturi de 25.000 de euro în zona București-Ilfov. Tinerii șomeri, invitați să devină patroni de firme
Se dau granturi de 25.000 de euro în zona București-Ilfov. Tinerii șomeri, invitați să devină patroni de firme. Trei organizații, avizate să deruleze proiectele. sursa foto: haihui.ro

Se dau granturi de 25.000 de euro în zona București-Ilfov pentru tinerii șomeri din aceste zone. Ei sunt invitați, prin propunerea de proiecte, să devină patroni de firme. Trei organizații au fost avizate să deruleze întreaga acțiune. Vezi mai jos care sunt condițiile și fimele câștigătoare pentru această inițiativă importantă.

Se dau granturi pentru tinerii din București și Ilfov. Recent, autoritățile au selectat cele trei organizații care vor desfășura o serie de proiecte în București și județul Ilfov. Acestea vor putea oferi granturi de până la 25.000 de euro pentru tinerii șomeri din Capitală și din jurul ei. Banii vor fi folosiți pentru a începe o activitate ca patroni de firme și a-și dezvolta o afacere.

Granturi prin linia de finanțare Viitor pentru Tineri NEETs II în București și Ilfov

Este vorba despre linia de finanțare Viitor pentru Tineri NEETs II, din cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, dezvoltat de Ministerul Fondurilor Europene.

Proiectul s-a dezvoltat la nivelul întregii Românii, pe mai multe zone de dezvoltare. În rândurile de mai jos este vorba despre regiunea de dezvoltare București-Ilfov unde au fost selectate 3 proiecte în care vor fi incluși tinerii NEETs. Aceștia sunt tinerii care nu au un loc de muncă și în prezent nu mai urmează o formă de învățământ.

Care sunt cele 3 proiecte care vor da granturi pentru București Ilfov

Cele trei proiecte din zona București Ilfov însumează aproape 15 milioane de lei și vor fi dezvoltate de un ONG și două companii specializate:

  • Educatie, Formare si Ocupare pentru Tinerii NEETs din Regiunea Bucuresti Ilfov – , în valoare de 3,8 milioane de lei, derulat de firma Verifield SRL, din București
  • Energie vie pentru tineri NEETS – 4,8 milioane lei, derulat în București-Ilfov de firma Euro Jobs SRL, din Petroșani, jud. Hunedoara.
  • VIITOR – Valorificarea, Instruirea si Integrarea Tinerilor prin Ocupare si Responsabilizare – 3,2 milioane de lei, derulat în regiunea București-Ilfov de către Asociația „Brahma”, din satul Razvani, care aparține de orașul Lehliu Gară din județul Călărași.

Câți tineri pot participa la aceste proiecte

Practic, cele două firme și ONG-ul vor derula proiectele și vor semna contractele de finanțare cu Autoritatea de Management POCU din subordinea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Apoi, ei vor începe să recruteze tinerii NEETs care vor fi incluși în programul explicat mai sus.

Astfel, tinerii vor fi recrutați în principal în urma unor cursuri de calificare profesională. Doar un număr foarte mic de persoane vor ajunge cu adevărat să pună mâna pe bani. Vorbim de 10 persoane pentru fecare proiect (30 în total, doar în zona de dezvoltare București-Ilfov). Aceștia vor ajunge să obțină subvențiile de maximum 25.000 de euro pentru dezvoltarea de afaceri. Mai mult, pentru a putea intra în aceste proiecte, ei trebuie să fie înregistrați la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Muncă din București, respectiv județul Ilfov.

Descarcă lista oficială a organizațiilor care vor împărți banii pentru viitorii tineri patroni în regiunea București-Ilfov.

Care sunt condițiile pentru a primi acești bani

Tinerii șomeri ce ar putea ajunge viitori patroni din zona București Ilfov trebuie să fie recrutați din rândul NEETs, adică tineri șomeri care în prezent nu urmează vreo formă de studiu, cum ar fi un absolvent de facultate care nu a apucat să își găsească un loc de muncă. De asemenea, vor fi sprijiniți mai ales tinerii de etnie romă și cei din mediul rural (dar nu neapărat), în baza unor planuri de afaceri dezvoltate de ei.

Subvenția de maximum 25.000 euro se primește dacă sunt respectate mai multe condiții. Una dintre acestea este angajarea a minimum unei persoane în cadrul afacerii sprijinite. Mai mult, afacerile înființate trebuie să funcționeze cel puțin 12 de luni pe perioada implementării proiectului și să asigure o perioadă de sustenabilitate de minimum 6 luni.

Cum pot fi folosiți cei 25.000 de euro

Subvențiile de 25.000 de euro vor putea fi folosite pentru o listă complexă de cheltuieli, printre care:

  • Salarii,
  • Deplasări,
  • Achiziții de servicii specializate, pentru care beneficiarul ajutorului de minimis nu are expertiza necesară,
  • Achiziția de active fixe corporale (altele decât terenuri și imobile), obiecte de inventar, materii prime și materiale, inclusiv materiale consumabile, alte cheltuieli pentru investiții necesare funcționării întreprinderilor,
  • Închiriere de sedii (inclusiv depozite), spații pentru desfășurarea diverselor activități ale întreprinderii, echipamente, vehicule, diverse bunuri,
  • Leasing fără achiziție (leasing operațional) aferente funcționării întreprinderilor (rate de leasing operațional plătite de întreprindere pentru: echipamente, vehicule, diverse bunuri mobile și imobile)
  • Utilități aferente funcționării întreprinderilor,
  • Conectare la rețele informatice aferente funcționării întreprinderilor,
  • Publicitate.
Cookies