ȘTIRI

Se dădea polițist ca să intre în casele bucureștenilor și să fure

Din cercetările întreprinse de către judiciariştii bucureşteni a reieşit faptul că suspectul, profitând de vârsta înaintată a victimelor şi sub pretextul că este angajat al unor societăţi comerciale, ar fi pătruns în locuinţele acestora, de unde ar fi sustras mai multe sume de bani.

Astfel, în ziua de 17 mai, Poliţia Capitalei a fost sesizată de partea vătămată cu privire la faptul că, în jurul orei 19.30, un tânăr, sub pretextul că este poliţist, a determinat-o să îi permită accesul în locuinţă de unde ar fi reuşit să sustragă un portofel ce conţinea suma de 1.100 de lei.

Pentru a-şi asigura scăparea cu suma de bani sustrasă, suspectul ar fi folosit violenţa fizică, reuşind astfel să iasă din locuinţă, însă a fost urmărit şi prins, ulterior, pe casa scării de către partea vătămată care a fost din nou agresată de o tânără care asigura locul faptei, cei doi reuşind astfel să-şi asigure scăparea.

Mai mult, poliţiştii bucureşteni au reuşit documentarea activităţii infracţionale a suspectului, stabilind faptul că, sub pretextul că este angajat al unor societăţi comerciale, la sfârşitul anului 2012, ar mai fi pătruns în alte două locuinţe, din sectorul 3 al Capitalei, de unde, profitând de neatenţia părţilor vătămate, ar mai fi sustras bani în valoare de peste 21.000 de lei.

Cercetările sunt continuate în aceste cazuri de către judiciariştii Secţiei 13 Poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat, cu suspectul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Tânăra care l-a ajutat la comiterea faptei din 17 mai a.c. fiind cercetată în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tâlhărie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button