Curățenia de Paște este, în sine, tradiție și sărbătoare, doar că pe invers, în sensul că presupune muncă. nu ghiftuire, leneveală și vizite.
Pe persoană fizică, în București și oriunde aiurea prin țară, curățenia de Paște ca la carte presupune activități cum ar fi:
Desigur, mai exista și opțiunea unei cheltuieli semnificative pentru a scăpa de toată această corvoadă cu ajutorul unei firme de curățenie. Sa opțiunea unei dereticări obișnuite pentru cei care nu fac mare caz de curățenia de Paște.
La exterior, curățenia de Paște presupune, la nivel micro, entuziasmul vecinilor cumsecade care îngrijesc câte un petic de grădină din fața/spatele unui bloc. Unele asociații de proprietari (valabil, și de această dată, și în București, dar și oriunde aiurea) se mobilizează special și strâng bani din timp ca să dea o mână de var pe hol de bloc și pe casa scărilor.
Dar – iar acum ajungem la subiectul propriu-zis al articolului – mai există și curăținia de Paște organizată și anunțată de primăriile de Sector. Începe un fel de foială prin parcuri și pe bulevarde.
Domnul Daniel Băluță de la S4 ne anunță azi că, în sectorul de care se ocupă (adică sectorul 4), se face curat cu spume pe străzi:
Colegii de la Totul Verde îndepărtează ultimele urme de sare și material antiderapant rămase de iarna trecută. Și, cum ne apropiem de Florii și Paște, ne dorim să întâmpinăm aceste două mari sărbători așa cum se cuvine, cu un sector în care curățenia să domine, iar străzile, bulevardele, parcurile și grădinile blocurilor să arate impecabil.
Curățenia orașului este un vis mai vechi al omenirii și orice activitate care îl poate aduce mai aproape de îndeplinire este binevenită. În cazul de fața, doar sarea și materialul antiderapant sună ușor disonant: chiar a nins astă-iarnă în București?