Se curăță și se reabilitează cimitirul Ghica Tei din Sectorul 2 al Capitalei. Consilier local: „Ajunsese o veritabilă groapă imensă de gunoi ad-hoc”

12 ian. 2023
157 Afișari
Se curăță și se reabilitează cimitirul Ghica Tei din Sectorul 2 al Capitalei. Consilier local: „Ajunsese o veritabilă groapă imensă de gunoi ad-hoc”
Se curăță și se reabilitează cimitirul Ghica Tei din Sectorul 2 al Capitalei. Consilier local: „Ajunsese o veritabilă groapă imensă de gunoi ad-hoc”. Imagine simbol: Pexels

Cimitirul Ghica Tei din Tei Toboc, Sectorul 2 al Capitalei, se curăță și se reabilitează. Bucureștenii care locuiesc în zonă cereau de multă vreme ca spațiul să fie curățat pentru că se transformase într-o adevărată groapă de gunoi, anunță un consilier local al USR S2.

Se curăță și se reabilitează cimitirul Ghica Tei din Sectorul 2

Radu Nedelcuț, Consilier Local USR Sector 2, a anunțat că, la începutul săptămânii, a fost pe șantier să verifice o lucrare pe care comunitatea din zonă o cere de foarte mult timp: curățarea Cimitirului Ghica Tei „care ajunsese o veritabilă groapă imensă de gunoi ad-hoc”.

Sute de tone de gunoi se scot din mijlocul unui cartier de case din Capitală. Mai apoi, vor fi refăcute gardurile, malurile vor fi stabilizate prin plantarea de numeroși arbori noi. Totodată, va fi amenajată o rampă specială pentru strângerea și colectarea gunoaielor din zonă la care compania Supercom să aibă acces facil pentru ridicare în fiecare săptămână.

Proiectul a fost votat în luna decembrie, în cadrul Consiliului Local Sector 2.

„Știu că e un loc îndepărtat și că poate multora dintre voi problemele punctuale locale din comunitățile marginalizate nu vă apar ca imediat arzătoare. Dar oamenii de acolo de pe Strada Caporal Petre Ispir ajunseseră să trăiască într-un aer profund infect, năpădiți de șobolani și de mizerie și niciuna din administrațiile anterioare nu reușise să implementeze o soluție”, transmite Radu Nedelcuț într-o postare pe Facebook.

Alte terenuri curățate de gunoaie

Totodată, consilierul local USR anunță că a fost să verifice recenta curățare de gunoaie și închidere cu garduri a câtorva dintre terenurile abandonate din cartier:

  • terenul de pe Strada Paroseni, vis-a-vis de centrul de Asistență Socială;
  • terenul de pe Strada Gimalau, vis-a-vis de intersecția cu Strada Neagota.

„Munca va continua, mai sunt numeroase terenuri de curatat acolo in cartier si multe sute de tone de gunoi ramase de scos de acolo”, spune Radu Nedelcuț.

Cookies