Se curăță Parcul Cișmigiu: au fost demolate două terase/construcții ilegale, iar spațiul va redeveni verde

15 dec. 2022
5775 Afișari
Se curăță Parcul Cișmigiu: au fost demolate două terase/construcții ilegale, iar spațiul va redeveni verde
Se curăță Parcul Cișmigiu: au fost demolate două terase/construcții ilegale, iar spațiul va redeveni verde. Sursa foto: Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei

Demolări au loc în aceste zile în parcurile bucureștene administrate de municipalitate. După terasa ”Ceaunul crăpat”, pusă jos în Parcul Herăstrău, astăzi a avut loc o acțiune de demolare în parcurile Cișmigiu și Carol.

”Am demolat azi încă 3 construcții ilegale din parcurile Cișmigiu și Carol.”, a anunțat joi, 15 decembrie, viceprimarul Horia Tomescu, responsabil cu activitatea ALPAB.

Într-o declarație pentru B365, viceprimarul a afirmat că au fost demolate construcțiile ilegale de la terasele ”La biblioteca ” și ”Debarcader” din Parcul Cișmigiu, iar la Dineș în Parcul Carol, construcția a fost dezafectată de către proprietari.

Acesta accentuează faptul că Primăria Capitalei nu mai tolerează ocuparea abuzivă a spațiului verde din parcurile administrate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

”De acum, cei care dețin aceste construcții ilegale au două variante: ori le demolează singuri, ori le demolăm noi, caz în care vor plăti și costurile aferente.

Continuăm până când fiecare metru pătrat de spațiu verde este redat bucureștenilor.”, s-a angajat acesta.

Horia Tomescu a precizat pentru B365 că au fost demolate extinderile ilegale de la proprietățile private, iar acolo unde există acestea vor rămâne în parc.

Parcul Cișmigiu trece printr-o perioadă de puternice transformări după ce s-au curățat aleile și băncile, și se încearcă alungarea ciorilor cu păsări de pradă. Totodată este reabilitat Podul mare și s-a deschis un patinoar în zona lacului.

În privința demolărilor din parcuri, în urmă cu o zi, a fost desființată prima construcție ilegală în zona Miorița din Parcul Regele Mihai (Herăstrău). ”De ani de zile, spațiul verde din parcuri a fost invadat de construcții ilegale, fără autorizație, fără ca vreo administrație să ia măsuri împotriva lor, din cauza presiunii exercitate de ”băieții deștepți” cu influență în politică.”, a menționat Tomescu.

Îți recomandăm și:

Cookies