Se curăță lacurile din parcurile Carol I și Cișmigiu, dar și vegetația uscată din Tineretului și Regele Mihai I (Herăstrău), anunță Nicușor Dan

23 sept. 2022
1715 Afișari
Se curăță lacurile din parcurile Carol I și Cișmigiu, dar și vegetația uscată din Tineretului și Regele Mihai I (Herăstrău), anunță Nicușor Dan

Intervenim în parcurile din Capitală, anunță vineri primarul general Nicușor Dan care enumeră lucrările realizate în această perioadă de ALPAB ”pentru a ne bucura de spaţii verzi curate şi îngrijite”.

În Parcul Carol I se curăță lacul cu un utilaj amfibiu multifuncțional pentru a îndepărta mâlul acumulat. Scopul este de a permite accesul ambarcațiunilor de agrement. În plus se taie arborii uscați și se îndepărtează rădăcinile.

Ce a anunțat primarul Nicușor Dan:

  • În această perioadă curăţăm brațul lacului din Parcul Carol I, o zonă extrem de colmatată, care, în perioadele cu temperaturi ridicate, capătă un aspect neplăcut.
  • Prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), şi împreună cu specialişti în executarea acestor tipuri de lucrări, intervenim cu un utilaj amfibiu multifuncțional pe braţul adiacent insulei. Se îndepărtează astfel mâlul acumulat, asigurând accesul ambarcaţiunilor de agrement şi oferind apei un aspect mai curat.
  • De asemenea, va fi curățat și canalul amenajat în zona Grotei care captează apele ce izvorăsc în amplasament și care sunt dirijate, prin pompare, în lac.
  • În același timp, în cadrul unei campanii de curățare a parcurilor, am tăiat arborii uscați care reprezentau un pericol pentru trecători și pregătim terenul pentru replantări prin îndepărtarea rădăcinilor și resturilor vegetale.
  • În Parcul Carol s-a curățat spațiul verde de rădăcini și buturugi rămase de la peste 200 de copaci, iar zilele acestea solul este pregătit pentru viitoarele plantări.

În Parcul Cișmigiu se lucrează în paralel la reabilitarea Podului Mare, la curățarea lacului și la îndepărtarea vegetației uscate.

”Și în Grădina Cișmigiu au fost realizate defrișările necesare pentru a curăța spațiile verzi unde vor fi plantați alți arbori.”, spune primarul Capitalei.

Au fost totodată îndepărtați și arborii uscați din Parcul Tineretului și Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), mai precizează acesta.

Îți recomandăm și:

Cookies