ȘTIRI

Se construiește o NOUĂ MATERNITATE în Capitală. Unde va fi amplasată

Atunci când am gândit scopul acestei asociații unul dintre obiective a fost construcția unui spital. (…) Ideea de maternitate a pornit de la acea piațetă Bucur, unde este Colectiv. (…) În urmă cu ceva timp, văzând acea piațetă în care am construit și un monument, ne-am gândit că ar trebui să transformăm acea maternitate. Numai că Maternitatea Bucur are aproape 100 de ani, este din 1938, iar a reface acea clădire și pentru a da scopul de maternitate costurile sunt foarte mari și am ajuns la concluzia că este mai bine să construim o maternitate nouă„, a afirmat Eugen Iancu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, suma estimată pentru construirea și dotarea maternității este de aproximativ 12 milioane de euro.

Este posibil să avem un sprijin, pe partea de dotare, din partea MS. În momentul de față, noi începem o campanie de strângere de fonduri. Avem un prim capital și sperăm ca în următoarele două — trei luni să avem primul milion de euro. Se lucrează deja la proiect. Până la sfârșitul anului cred că va fi gata intabularea. Noi sperăm ca în partea a doua a anului viitor să începem lucrul efectiv. La sfârșitul anului 2019 — începutul anului 2020, vom avea maternitatea gata. Costurile pentru construcție utilitată sunt undeva la 8 milioane, urmând ca dotările să fie undeva la 4 milioane de euro„, a precizat președintele Asociației Colectiv.

El a spus că își dorește realizarea unui centru de paliație în actuala clădire a Maternității Bucur.

Pentru noi, ca spital construit în 1979 și nerenovat capital niciodată, a construi o maternitate nouă în curtea spitalului este un vis frumos, este ceva la care nici măcar nu speram vreodată„, a afirmat, la rândul său, managerul Spitalul „Sfântul Ioan”, Robert Agafiței.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că administrația locală va contribui „cu toate resursele pe care le are pentru a implementa acest proiect”.

Consider că este o urgență pentru ceea ce înseamnă sistemul medical din România în general crearea unor astfel de facilități. (…) Rolul pe care Primăria sectorului 4 îl are și și-l asumă este acela de a contribui cu toate resursele pe care le are pentru a implementa acest proiect. (…) Cel puțin un milion de euro din proiectul de buget pe anul 2017 va fi special pentru acest proiect„, a spus edilul Daniel Băluță.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button