Mai mult praf decât spor, pe unele șantiere din București. Polițiștii au efectuat 85 de controale pe șantierele din Capitală în primele trei luni ale anului 2022. Săptămâna trecută, o firmă din nordul orașului a primit amenda maximă legală, de 15.000 de lei, anunță Nicușor Dan.
Primăria Capitalei transmite că, în această perioadă, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a intensificat controalele cu privire la activităţile şantierelor de construcții din București în ceea ce privește reducerea poluării aerului, dar şi asigurărarea unui mediu sănătos pentru bucureșteni.
Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că în primele trei luni ale anului, polițiștii locali au efectuat 85 de controale pe șantierele din Capitală.
În urma verificărilor, oamenii legii au amendat 41 de firme cu suma totală de 282.000 de lei, pentru diferite încălcări ale legislației.
Nicușor Dan spune că, săptămâna trecută, o firmă din nordul Bucureștiului a fost amendată cu suma maximă legală, de 15.000 de lei. Motivul: era atât de mult praf pe șantier, încât aerul respirat de bucureștenii din zonă devenise irespirabil.
Primarul Capitalei anunță că aceste controale vor continua, iar oamenii legii vor verifica inclusiv dacă firmele de construcții respectă prevederile Brevetului verde, emis de Consiliul General, care impune să se țină cont de o serie de reguli de bază privind protecția mediului pe teritoriul Municipiului București.
Potrivit informațiilor oficiale transmise de PMB, în București, execuţia lucrărilor de construcţii este reglementată de H.C.G.M.B. nr. 205/2009 privind aprobarea Brevetului Verde pentru execuția lucrărilor de construcții pe teritoriul Municipiului București.
Acesta prevede, printre altele, obligativitatea celor care demolează sau construiesc imobile pe teritoriul municipiului de a executa lucrările „fară a se produce praf (lucru sub perdea de apă, stropirea căilor de acces, a stivelor de materiale mai ales în condiții de vreme uscată), iar activitatea execuției lucrării se consideră încheiată numai după ce suprafața pe care s-a lucrat este adusă la starea inițială, curățată și spălată”, transmite Primăria Capitalei.