Se construieşte acces nou la una din cele mai aglomerate staţii de metrou din Bucureşti

de:
18 iun. 2014
2 Afișari
Se construieşte acces nou la una din cele mai aglomerate staţii de metrou din Bucureşti

STAŢIE METROU TINERETULUI. Conform planului de investiţii pentru anul 2014, Metrorex îşi propune realizarea unui nou acces în staţia de metrou Tineretului, având două ieşiri amplasate în zona de nord a acesteia, respectiv de-o parte şi de cealaltă a bulevardului Dimitrie Cantemir (înspre staţia de metrou Piaţa Unirii).

„Referitor la stadiul elaborării proiectelor pentru realizarea acceselor la stația de metrou Tineretului, vă informăm că documentațiile comandate la deținătorii de utilități (Luxten, Apa Nova, Electrica, Netcity, RATB, etc.) au ca termen de predare luna iunie 2014. Ulterior obţinerii tuturor avizelor şi proiectelor, coroborat cu identificarea şiasigurarea sursei de finanţare de către ordonatorul de credite – Ministerul Transporturilor, se va demara procedura de achiziţie a lucrărilor”a precizat directorul general al Metrorex, Aurel Radu, într-un răspuns formulat la solicitarea B365.RO.

STAŢIE METROU TINERETULUI. Conform sursei citate, pentru construcţia şi echiparea noului acces în staţia Tineretului, Metrorex a bugetat în acest an suma de 4.450.000 lei (aprox. un milion euro). În planul anual de achiziţii al Metrorex pe 2014 se menţionează faptul că finalizarea procedurii de licitaţie privind atribuirea lucrărilor de construcţie şi echipare a noului acces din staţia de metrou Tineretului ar urma să fie finalizată în luna august 2014.

Staţia de metrou Tineretului face parte integrantă din Magistrala 2 de metrou Pipera – Berceni şi a fost pusă în exploatare în anul 1986. Din considerente tehnico-economice avute în vedere la aceea dată, al doilea acces a rămas nefinalizat până acum, explică Metrorex. Astfel de staţii având un singur acces mai sunt la Berceni, staţia Dimitrie Leonida, staţia Pantelimon, staţia Pipera şi staţia Aurel Vlaicu.

Lucrări de peste 200 milioane euro la metrou, în planul de achiziţii al Metrorex pe 2014

În 2014, Metrorex intenţionează să aloce peste 200 milioane euro pentru lucrări noi la metrou, cea mai mare parte din sumă fiind alocată pentru construcţia magistralei 5 de metrou Drumul Taberei-Pantelimon. Cele mai scumpe vor fi lucrările de finisaje, arhitectură şi sisteme de instalaţii ce vor fi efectuate la magistrala 5 de metrou, arată planul anual de achiziţii publice al Metrorex din 2014. 

Astfel, unul dintre contractele ce urmează să fie încheiate la MAGISTRALA 5 DE METROU DRUMUL TABEREI-PANTELIMON vizează instalarea căii de rulare, şina a III-a şi firul aerian de contact, lucrare pentru care Metrorex este dispus să plătească 189.745.600 lei fără TVA (41,7 milioane euro) fără TVA. În acest caz, licitaţia deschisă este programată să fie finalizată în luna septembrie 2014. 

Un al doilea contract privind magistrala 5 de metrou vizează relizarea unor lucrări de finisaje, arhitectură şi sisteme de instalaţii, suma totală menţionată de Metrorex fiind de 666.651.700 lei fără TVA (146,5 milioane euro) fără TVA. Data la care ar urma să se încheie procedura de licitaţie a lucrărilor este tot luna septembrie 2014. 

CITEŞTE ŞI Cum ironizează bucureştenii termenul de finalizare a lucrărilor la magistrala 5 de metrou. FOTO 

Tot la magistrala 5 de metrou, compania de transport dubteran intenţionează să contracteze şi un sistem de siguranţă şi automatizare a traficului, inclusiv echipament de siguranţă îmbarcat pe tren pentru care Metrorex vrea să plătească cel mult 85.493.689 lei fără TVA (18,8 milioane euro) fără TVA, în acest caz licitaţia din luna iunie urmând să fie finalizată în noiembrie 2014. 

De asemenea, la magistrala de metrou Drumul Taberei-Pantelimon urmează să fie realizate şi lucrări de construcţii exterioare – prize şi cămine, inclusiv hidroizolaţii în sumă totală de 10.207.000 lei fără TVA (2,2 milioane euro) fără TVA, data estimată pentru finalizarea procedurii de licitaţie fiind iunie 2014. 

Cookies