ARHIVA B365

Se construiesc trei parcări noi: Două pe Șos Iancului și un park&ride în Pantelimon. VEZI PROIECTELE

Primăria Capitalei va amenaja pe Șos. Iancului două parcaje supraetajate, amplasate pe partea stânga, in spatele frontului de blocuri, a anunțat, duminică, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Cele două parcări vor avea o capacitate de circa 300 de locuri.

Realizarea celor două parcări noi face parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare a Șos. Iancului, proiect aflat în desfășurare. Astfel, în acest moment se lucrează la refacerea căii de rulare, a peroanelor si a retelei de contact. Lucrarea este realizata in proportie de 44 %.

 Partea carosabila va avea cate doua benzi de circulatie pe sens. Zona de mijloc a străzii, cu o latime de 7 m va fi destinata transportului public (tramvai si autobuz), fiind denivelata fata de restul carosabilului.

Din același proiect fac parte și lucrările de pe Șos. Pantelimon. Aici se construieste o zona centrala, inierbata, destinata transportului public cu tramvaiul, delimitata de restul carosabilului. Zonele laterale, destinate circulatiei pasive, vor cuprinde: zona verde (1-2m), piste pentru biciclisti, spatii de parcare in lung sau in spic. Trotuarele vor fi de minim 2 m, iar carosabilul va avea trei benzi pe sens.

Mai mult, va fi realizat și un terminal multimodal in zona intersectiei Sos. Pantelimon-Sos Vergului care va cuprinde o parcare de tip park and ride cu aproximativ 450 de locuri de parcare. Acesta va fi in legatura directa cu viitoarea statie de metrou “Granitul”.

La acest moment, lucrarile la carosabil sunt executate in proportie de 44%, iar cele privind calea de rulare in proportie de 17%.

Valoarea totală a proiectului Reabilitare sistem rutier si linie de tramvai soseaua Iancului-Pantelimon este de  247,8 milioane lei fără TVA.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button