Se construiesc peste 200 de noi locuri de parcare în Militari, anunță Ciprian Ciucu. Se fac și două parcări pentru biciclete | HARTA

25 sept. 2023
7235 Afișari
Se construiesc peste 200 de noi locuri de parcare în Militari, anunță Ciprian Ciucu. Se fac și două parcări pentru biciclete | HARTA
Se construiesc peste 200 de noi locuri de parcare în Militari, anunță Ciprian Ciucu. Se fac și două parcări pentru biciclete | HARTA. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Se fac noi locuri de parcare în Sectorul 6. Primarul Ciprian Ciucu a anunțat că acestea vor fi construite în Militari.

Vor fi construite și 2 parcări pentru biciclete

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că pe Str. Arieșul Mare din Militari vor fi construite 246 de locuri de parcare. 10 dintre ele vor fi dotate cu stații de încărcare pentru încărcarea autovehiculelor electrice, iar alte 11 vor fi destinate persoanelor cu dizabilități.

Harta locurilor de parcare
Harta locurilor de parcare. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Pe lângă locurile de parcare pentru mașini, edilul a transmis că vor fi construite și două parcări pentru biciclete, a câte 50 de locuri fiecare.

Totodată, în zona respectivă va fi amenajat și un spațiu verde cu sistem de iluminat.

Foarte mulți locatari din zonă m-au întrebat ce se întâmplă acolo după ce am demolat cele 150 de garaje. Se întâmplă exact ceea ce am spus că se întâmplă: facem locuri de parcare”, a transmis Ciprian Ciucu.

Se construiesc locuri de parcare
Se construiesc locuri de parcare. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

500 de locuri de parcare noi, construite în nordul Capitalei

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că alte 500 de locuri de parcare vor fi construite în nordul Bucureștiului, mai exact în zonele Piața Presei și Bd. Expoziției.

Locurile de parcare sunt disponibile pentru șoferi de luna aceasta, potrivit spuselor viceprimarului.

Bujduveanu transmite că amenajarea noilor parcări publice face parte din programul de sistematizare a circulației din interiorul inelului principal de circulație a Capitalei. Programul are următoarele obiective:

  • Crearea de străzi cu sens unic;
  • Crearea de benzi unice pentru transportul public;
  • Crearea de sensuri giratorii;
  • Crearea de noi locuri de parcare.

De asemenea, viceprimarul a mai transmis că, față de anul trecut, numărul locurilor de parcare din București a crescut cu aproape 30.000 de mii:

Față de anul trecut, numărul locurilor de parcare a crescut cu aproape 30.000. Continuăm!, spune viceprimarul Capitalei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies