Se construiesc noi locuri de parcare în zona Arenei Naţionale

de:
02 iun. 2014
0 Afișari
Se construiesc noi locuri de parcare în zona Arenei Naţionale

„Amenajările de noi parcări de reşedinţă este unul din programele asumate de Primăria Sectorului 2 pentru anul 2014. Prin amenajarea acestor locuri de parcare de reşedinţă se va îmbunătăţi circulaţia în zonă, atât a vehiculelor cât şi a pietonilor. Pentru executarea locurilor de parcare de reşedinţă este necesar a se asigura iluminatul public, respectiv instalarea de şase noi stâlpi de iluminat stradal. Amenajarea parcărilor de reşedinţă va produce un impact favorabil asupra mediului. Astfel, prin amenajarea noii platforme de parcare se reduc considerabil praful şi zgomotul”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

Conform sursei citate, cele 16 noi locuri de parcare urmează să fie amenajate pe strada Herţa nr.6, în spatele Arenei Naţionale. Conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de Consiliul Local Sector 2, valoarea totală a investiţiei, care cuprinde şi amenajarea trotuarelor aferente parcării, este de 131.000 lei, inclusiv TVA. 

Spaţiul existent în strada Herţa nr.6 este neamenajat şi are, în prezent, funcţiune de parcare ocazională a autovehiculelor riveranilor. Structura rutieră a parcării improvizate în acest spaţiu este realizată parţial din beton de ciment (sub forma unei platforme adiacente punctului termic din vecinătate), iar în alte zone din pământ în amestec cu materiale granulare. 

„Necesitatea acetui proiect a apărut din iniţiativa Administraţiei Domeniului Public Sector 2 de a mări numărul de spaţii de parcare de pe raza sectorului, de asigurare a unor suprafeţe de parcare corespunzătoare şi de a facilita accesul riveranilor către ele. Ca rezultat al realizării lucrărilor de construcţie, se vor îndeplini mai multe obiective, respectiv suplimentarea numărului de locuri de parcare pentru riverani, facilitarea accesului auto către spaţiile de parcare de reşedinţă, precum şi faptul că parcările vor avea o alcătuire care să permită accesul rapid al lucrătorilor la reţelele edilitare„, a specificat Onţanu.

Proiectul privind construcţia noilor locuri de parcare ar urma să fie finalizat în termen de patru luni, conform graficului stabilit de administraţia locală. 

Pe lângă locurile de parcare ce vor fi amenajate în strada Herţa nr.6, Primăria Sectorului 2 şi-a propus realizarea a încă 250 de noi locuri de parcare de reședință în prelungirea Şos. Electronicii.

Pentru închirierea unui loc de parcare, şoferii plătesc o taxă cuprinsă între 37 şi 76 de lei, în funcţie de zonă, după cum urmează:

– zona A: 76,65 lei/an

– zona B: 58,40 lei/an

– zona C: 47,45 lei/an

– zona D: 37,34 lei/an.

Cookies