Se construiesc două noi rampe de acces în parcarea subterană de la Teatrul Național

de:
20 mai 2015
12 Afișari
Se construiesc două noi rampe de acces în parcarea subterană de la Teatrul Național

Două gropi ar putea să apară în centrul Capitalei, lângă Teatrul Național București. Administratorii parcării Intercontinental vor să construiască două rampe noi de intrare/ieșire în/din subteran. Potrivit unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei, pe Bd. Nicolae Bălcescu, chiar în fața Parcului Teatrului Național va fi realizat un acces auto în parcare, dar și un acces pietonal, prin montarea unui lift.

De asemenea, pe Bd. Carol I, între parc și clădirea Teatrului Național va fi realizată o ieșire din parcare. 

Zona în care se va interveni pentru realizarea noilor rampe face parte din Bulevardul „modernist” Brătianu – zonă construită protejată. Cu toate acestea, PUD-ul a obținut avizul Ministerului Culturii. 

Reprezentanții Metrorex au pus însă o condiție pentru realizarea proiectului. „Deoarece amplasarea pe verticală a accesului auto din Bd. Nicolae Bălcescu trebuie făcută astfel încât să nu afecteze structura existentă a stației Universitate, Documentația de Execuție să fie întocmită de către SC Metroul SA, proiectantul general al metroului, urmând ca aceasta să fie înaintată spre avizare Ministerul Transporturilor”, se precizează într-un document atașat proiectului. 

Președintele Comisiei de Urbanism: O construcție edilitară care nu își are sensul

PUD-ul a obținut și avizul arhitectului-șef al Capitalei, deși acesta spune că accesul de pe Bd. Nicolae Bălcescu nu este „cea mai fericită soluție”. 

„Accesul din fața TNB nu îl vedeam neapărat acolo. Este util din punctul din vedere al exploatării însă nu este cea mai fericită poziționare”, a precizat pentru B365.ro. Gheorghe Pătrașcu, arhitectul-șef al Capitalei. 

Proiectul este aspru criticat de președintele Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei. 

„Eu am rețineri majore față de acest proiect. Este o construcție edilitară care nu își are sensul. Din punct de vedere funcțional nu se justifică pentru că există alte soluții care nu afectează zona. Piața Universității trebuie să fie un spațiu public predominant pietonal”, a declarat arhitectul Sorin Gabrea, președinte al Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei. 

Planul Urbanistic de Detaliu se află în dezbatere publică până pe 31 mai. Pentru ca proiectul să fie executat, trebuie să obțină și aprobarea Consiliului General al Municipiului București. 

Cookies