Se construiesc blocuri în locul serelor din București care au dat faliment

de:
19 mai 2015
0 Afișari
Se construiesc blocuri în locul serelor din București care au dat faliment

Terenul ieftin din sudul Capitalei a fost mană cerească pentru mulţi dezvoltatori imobiliari. Un metru pătrat costă mai puţin de jumătate faţă de nordul Capitalei. În total, cele 50 de hectare valorează 75 de milioane de euro, potrivit datelor din piaţă.

Din serele din sudul Capitalei care au fost cândva pe cele 50 de hectare de teren au mai rămas câteva schele. Costurile mari cu utilităţile şi concurenţa legumelor din import au pus pe butuci o afacere cândva înfloritoare, scrie digi24.ro.

În aceste sere erau produse jumătate dintre legumele care ajungeau în magazinele din București. Acum vor fi ridicate mai multe blocuri, iar primele 500 de locuințe vor fi terminate anul acesta.

Cinci dezvoltatori s-au unit ca să construiască un miniorăşel cu 15.000 de apartamente, unde vor locui, speră ei, 50.000 de oameni. Vor fi gata până la sfârşitul lui 2020. O cifră-record, ţinând cont că toţi constructorii adunaţi la un târg imobiliar prezintă atâtea locuinţe.

Viitorii proprietari vor plăti chiar jumătate din costul unui apartament din centrul Capitalei. O locuinţă cu două camere şi 40 de metri pătraţi poate fi cumpărată cu 34.900 euro.

Cookies