Se colectează din nou deșeuri voluminoase sau electrocasnice în ultima zi de sâmbătă din lună. Locuitorii S5 trebuie să le depună la ghenele din spatele blocurilor

16 aug. 2021
455 Afișari
Se colectează din nou deșeuri voluminoase sau electrocasnice în ultima zi de sâmbătă din lună. Locuitorii S5 trebuie să le depună la ghenele din spatele blocurilor
Se colectează din nou deșeuri voluminoase sau electrocasnice în ultima zi de sâmbătă din lună. Locuitorii S5 trebuie să le depună la ghenele din spatele blocurilor sursa foto: Ziar de Constanta

Se colectează din nou deșeuri voluminoase sau electrocasnice în ultima zi de sâmbătă din luna august, anunță Primăria Sectorului 5 într-un comunicat. Locuitorii S5 trebuie să le depună la ghenele din spatele blocurilor produsele de care vor să se descotorosească.

Primăria Sectorului 5 a anunțat luni că va continua colectarea de deșeuri voluminoase și a deșeurilor electrocasnice, electrice și electronice la final de lună, în ultima sâmbătă, adică peste aproape două săptămâni, în data de 28 august.

Locuitorii sunt rugați să lase deșeurile în spatele blocurilor, lângă ghenele de gunoi, în perioada respectivă și să facă o solicitare în prealabil.

Primăria anunță că pentru deșeuri voluminoase se face o solicitare în prealabil

Mai jos aveți și adresele de mail la care se pot face solicitări pentru deșeuri voluminoase.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi pentru a respecta articolul nr. 31 din HCGMB nr. 345/13.08.2020, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca şi luna aceasta, în ultima zi de sâmbătă, angajaţii societăţii Salubrizare să colecteze gratuit deşeurile voluminoase (mobilier, obiecte sanitare, saltele etc.) care nu pot fi preluate cu sistemele obişnuite de colectare.

Acest lucru se va întâmpla conform unui program separat, în baza unei solicitări în prealabil, la adresele de e-mail [email protected] sau [email protected].

Program și pentru colectareadeșeurilor electrice și electrocasnice

Primăria Sectorului 5 mai spune în comunicat că a demarat încă de luna trecută şi colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electrocasnice (DEEE). Motivul ar fi acela că ele reprezintă un risc cu potenţial toxic pentru mediul înconjurător.

„Prin predarea selectivă a deşeurilor electrice împreună cu cele voluminoase, se respectă prevederile art.49 (alin 1), din Legea cadru a deşeurilor nr.211/2011, completată de OUG nr.5/2015, privind deşeurile de echipamente electrice şi electrocasnice, precum şi atingerea obiectivelor de reutilizare, reciclare şi valorificare potrivit Directivilor (UE) cu privire la DEEE”, se mai arată în comunicatul respectiv.

Ridicarea deșeurilor are loc în data de 28 august, sâmbătă, între 8:00 și 14:00

Ridicarea de deșeuri va avea loc în data de 28 august 2021, în intervalul orar 08.00-14.00, atât pentru cele voluminoase, cât şi a celor electrice.

Locuitorii din Sectorul 5 care au de aruncat astfel de deşeuri sunt rugaţi să le depoziteze la ghenele din spatele blocurilor (în cazul celor care locuiesc la bloc) sau în faţa curţilor (în cazul celor care locuiesc la casă), mai spune Primăria.

Se colectează din nou deșeuri voluminoase sau electrocasnice în ultima zi de sâmbătă din lună. Locuitorii S5 trebuie să le depună la ghenele din spatele blocurilor

Cookies