FIT CITY

Se circulă greu în Bucureşti. Copaci şi gheaţă căzute, doi răniţi

În Bucureşti va ninge în continuare şi luni, iar vântul va viscoli zăpada. Traficul este îngreunat în intersecţiile mari. Cu toate acestea, în noaptea de duminică spre luni au intervenit 255 de utilaje de deszăpezire.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut poliţiştilor de la Rutieră să insoţească utilajele de deszăpezire care acţioneaza în baterii pe marile bulevarde. Edilul-şef le-a solicitat operatorilor de salubritate să intensifice şi acţiunea de curăţare a marilor artere de circulaţie din oraş.

Astfel, se va acţiona cu prioritate pe arterele din Urgenţă I, străzile principale de circulatie, marile intersecţii, la intrările şi la ieşirile din Bucureşti, dar şi pe trotuare, în zona gurilor de metrou şi a staţiilor RATB.

După finalizarea intervenţiilor cu antiderapant, operatorii de salubrizare să menţina un utilaj cu material antiderapant în zona pantelor, rampelor a pasajelor şi a podurilor.

În cadrul comandamentului de iarnă, Oprescu le-a cerut şi reprezentanţilor Administraţiei Străzilor să remedieze rapid semafoarele defecte din zona Rond Coşbuc, Bd. Basarabia, Bd 1 decembrie, Șoseaua Colentina – str.Teiul Doamnei, Soseaua Colentina-Strada Sportului, Bd. Dacia, Calea Griviţei şi Piaţa Montreal.

Duminică seara, pe Splaiul Independentei, un sofer a fost măturat de un utilaj de deszapezire, in timp ce, spune el, ar fi trecut regulamentar pe verde.

Numai norocul a facut ca in urma impactului soferul masinii tamponate de utilajul de deszapezire sa scape fara nicio zgarietura.

Desi masina sa a suferit o dauna totala, barbatul a coborat pe propriile lui picioare. A fost totusi consultat de medicii de pe ambulanta.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport (RATB) au anunţat că, din cauza zăpezii căzute, şase fire de contact s-au rupt, blocând astfel circulaţia mijloacelor de transport în comun. În acest moment, cele mai multe avarii au fost soluţionate. De asemenea, luni dimineaţa, un tramvai a deraiat la intersecţia Bd. Vasile Milea cu Bulevardul Timişoara, dar, la ora transmiterii acestei ştiri se circulă normal.

Nu puţine au fost şi incidentele cauzate de zăpada şi gheaţa depusă pe arbori: aproximativ 15 pomi au căzut în oraş din cauza greutăţii zăpezii, multe autoturisme fiind avariate. Mai multe maşini din Șos. Nicolae Titulescu nr. 121, str. Subcetate nr. 72, Calea Dorobanţilor nr. 12, în faţa ASE-ului , str. Judeţului nr. 15, aleea Sinaia nr. 4, str. Ion Berindei nr. 9, str. Maior Coravu nr. 26, Șos. Pantelimon nr. 235, Bd. Basarabia nr. 116, str.Vatra Luminoasă nr.70, aleea Lotrioara nr.3, aleea Mirea Mioara Luiza, aleea serg. maj. Popescu Victor nr. 1, str.Pravat nr.6, Str. Apusului nr. 67, bl.50 au fost lovite de pomii căzuţi în aceste zone.

O bucată de gheaţă s-a desprins de pe Universitate, pe Bd. Elisabeta, rănind uşor o tânără. Alt incident s-a petrecut pe strada Take Ionescu, unde un ţurţure a căzut în capul unui bărbat, a anunţat primarul Sorin Oprescu, în cadrul comandamentului de iarnă.

În Sectorul 2 a căzut un stâlp de iluminat. La faţa locului au ajuns echipaje ISU şi Enel.

Noaptea trecută, în cele două centre ale Primăriei Capitalei, erau găzduite 567 de persoane, dintre care 420 au stat la Complexul Integrat de Servicii Sociale din Theodor Pallady, iar alţi147 de oameni ai străzii au ajuns la centrul din cartierul Berceni.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button