Se caută investitori în China pentru metroul privat din Bucureşti

de:
12 aug. 2011
0 Afișari
Se caută investitori în China pentru metroul privat din Bucureşti

„Vrem să realizăm acest proiect prin parteneriat public-privat (PPP). De acest proiect s-au maiinteresat în decursul timpului investitori din Europa, America, Asia. Acum o lună, o delegaţie numeroasă din Coreea de Sud, de la Samsung, a făcut o prezentare în cabinetul doamnei ministru”, a declarat pentru Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex, citat de gandul.info.

Traseul magistralei 7 porneşte de la linia de centură a Bucureştiului în Bragadiru, ajunge la depoul RATB Alexandriei, apoi în Calea Rahovei, se intersectează cu Şoseaua Progresului. Traseul se continuă până la Bulevardul Regina Maria, urmează o subtraversare la Piaţa Unirii, B-dul Coposu, Mântuleasa, Calea Moşilor (intersecţie cu magistrala 5 de metrou), Obor, Şoseaua Fundeni şi ajunge la centura Bucureştiului, în Voluntari.

Investiţia, estimată la circa 2 miliarde de euro, ar urma să fie finalizată în 2020.

Noua magistrală va avea 25 de km şi 30 de staţii şi urmează să fie cesionată de Metrorex, pe cel puţin 30 de ani, unui partener privat.

Linia 7 de metrou ar urma să fie realizată prin parteneriat public-privat în care statul pune la dispoziţie terenul, iar finanţarea este asigurată de operatorul privat.

Cookies