Se caută director tehnic pentru Laserul de la Măgurele. Salariu de până la 8.000 euro/lună

de:
26 aug. 2015
30 Afișari
Se caută director tehnic pentru Laserul de la Măgurele. Salariu de până la 8.000 euro/lună

Cerinţele pentru postul de director tehnic prevăd că cei care candidează trebuie să aibă diplomă de inginer, să aibă experienţă de cel puţin cinci ani într-o poziţie de coordonare unor proiecte tehnice şi să cunoască foarte bine limbile engleză şi română.

Directorul tehnic va fi subordonat directorului general al Laserului (ELI-NP) şi va coordona o echipă de oameni de ştiinţă, ingineri şi tehnicieni care vor implementare partea tehnică a laserului. Potrivit fişei postului, directorul tehnic este responsabil pentru activitatea de furnizare a echipamentelor pentru laser şi pentru fascicului gamma. De asemenea, directorul tehnic va fi responsabil şi de producţia şi punerea în funcţiune a celor două componente cu laser şi a sistemului fascicul gamma, dar şi sincronizarea lor, informează gandul.info. 

Anterior, Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH) din Bucureşti a mai făcut angajări pentru proiectul Extreme Light Infratructure (ELI-NP) – laserul de la Măgurele. Atunci se căutau cercetători ştiinţifici seniori şi juniori, asistenţi post-doctorali de cercetare, ingineri şi tehnicieni. 

La începutul acestui an, preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Centrul de Cercetare ELI-NP, din cadrul Institutului de la Măgurele, el afirmând că este vorba despre un proiect extraordinar de ambiţios şi că abia aşteaptă să vină la inaugurare, în 2018. 

Laserul gigant de la Măgurele este situat la 12 kilometri de Bucureşti şi data estimativă la care va fi dat în funcţiune este 2018. Laserul va fi de 10 ori mai puternic decât cel mai performant laser care există acum în lume. În total, pe platforma de la Măgurele vor lucra 200 de cercetători ca angajaţi permanent, iar alţi 50 care vor face parte din personalul administrativ. Pe lângă cercetătorii angajaţi permanent, la Măgurele vor veni punctual pentru proiecte aproximativ 1.000 de cercetători în fizică şi chimie şi ingineri din centre internaţionale renumite. Pe lângă cercetarea de bază, experimentele de la Măgurele vor fi folosite în medicină şi radiofarmacie şi în tratamentul unor boli grave.

CITEŞTE ŞI Cel mai mare proiect științific din România, laserul de la Măgurele, a fost deblocat 

Cookies