Se ascut cuţitele pentru şefia Sectorului 6: Florescu candidează şi independent

de:
29 mart. 2012
0 Afișari
Se ascut cuţitele pentru şefia Sectorului 6: Florescu candidează şi independent

Chiar dacă USL nu a anunţat oficial candidatul pentru alegerile locale, din iunie 2010, la Primăria Sectorului 6, cel puţin trei membri ai formaţiunii susţin că vor intra în cursă: senatorul social-democrat Gabriel Mutu, fost PDL-ist până în toamna anului 2010, liberalul Rareş Mănescu, fost deputat şi consilier local şi conservatorul Ștefan Florescu, fost director al Administraţiei Pieţelor Sector 4 şi preşedintele Fundaţiei Umanitare „Din suflet pentru suflet”.

Dacă primii doi posibili candidaţi spun că vor intra în cursa pentru şefia Sectorului 6 numai cu sprijinul USL, Florescu susţine că vrea să candideze şi independent.

„Pe 7 aprilie are loc Congresul PSD-PNL-PC în cadrul căruia se vor desemna candidaţii USL la sectoare. După cum ştiţi, rezultatele ultimelor sondaje arată că sunt favorit. Dar, în cazul în care nu voi fi desemnat eu, voi candida independent şi cu siguranţă voi fi primarul Sectorului 6”, a declarat pentru B365.ro conservatorul Ștefan Florescu.

Florescu şi-a dat demisia, de curând, din funcţia de director al Administraţiei Pieţelor Sector 4, făcându-se cunoscut în urma mediatizării campaniei împotriva hingherilor de maşini, propunând un proiect de lege care să fie interzisă ridicarea abuzivă a autoturismelor parcate neregulamentar, la nivelul întregii ţări. După cum a precizat, proiectul se află pe masa de lucru a Senatului, unul dintre obiectivele principale după preluarea mandatului de primar la Sectorul 6 fiind rezilierea contractului cu firma de ridicări auto.

Din partea PNL, candidatul care se încălzeşte pe tuşă pentru Sectorul 6 este Rareş Mănescu, cel care anunţă pe blogul propriu că este “născut şi crescut în Sectorul 6″, căsătorit cu europarlamentarul Ramona Mănescu, este vicepreşedinte PNL şi preşedinte al filialei Sector 6, fost deputat şi consilier local. La 42 de ani, Mănescu este membru PNL încă din 1990.

Ultima candidatură anunţată pentru Sectorul 6 din partea opoziţiei aparţine PSD-ului, sub forma senatorului Gabriel Mutu. Mutu s-a înscris în PSD în toamna anului 2010, după ce anterior fusese membru PDL. Recent, acesta a ţinut o conferinţă de presă în care l-a acuzat pe actualul primar Cristian Poteraş că “sifonează bani din Primărie pentru campania electorală”.

Rezultate slabe în sondaje pentru Poteraş

PDL a decis să meargă, încă o dată, pe mâna primarului Cristian Poteraş, la alegerile locale din iunie 2012, în ciuda trimiterii sale în judecată de DNA, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Edilul Sectorului 6 nu stă însă foarte bine în sondaje, doar 43% dintre locuitori declarându-se mulţumiţi de activitatea lui Poteraş, după cum arată un sondaj CURS.

Și Institutul CCSB îi dă şanse mici de câştig actualului primar al Sectorului 6, din partea PDL, conform unui sondaj de la sfârşitul lunii februarie: “Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri în Sectorul 6, Ștefan Florescu ar obţine 58% din voturi, în timp ce actualul edil, Cristian Poteraş, ar ieşi pe locul al doilea, cu doar 27%”, scrie Mirel Palada, directorul CCSB, pe blogul său. După Ștefan Florescu, următorul potenţial candidat cu şanse este Rareş Mănescu, preşedintele organizaţiei liberale din Sectorul 6.