SMART CITY

Se aplică tratamente împotriva omizilor în toate sectoarele Capitalei

Echipe specializate din cadrul Centrului de Protectie a Plantelor actioneaza in fiecare zi cu substante fitosanitare, utilizate la concentratie maxima, in asa fel incat fenomenul sa poata fi stopat in cel mai scurt timp.

Echipele intervin, atat in baza unui plan propriu de actiune, cat si in urma sesizarilor primite, termenul de solutionare al acestora fiind de 48 de ore.

Pana in prezent, cele mai multe sesizari au fost inregistrate in sectoarele 4, 5 si 6, repartizate astfel:
– Sectorul 4: Total: 82 de sesizari – solutionate 57
– Sectorul 5: Total 70 de sesizari – solutionate 45
– Sectorul 6: Total 60 de sesizari – solutionate 40

Tatamentele privind combaterea Hyphantria Cunea (omida paroasa) au inceput in 12.06.2012, data la care au fost primite primele sesizari de la cetateni sau de la autoritatile locale, au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Pe langa cererile de solutionare primite, specialistii din cadrul Centrului de Protectie a Plantelor au intervenit si de-a lungul aliniamentelor stradale, a scuarurilor precum si in spatiile verzi dintre blocuri.

Avand in vedere intensificarea tratamentelor, pana la sfarsitul saptamanii vor fi finalizate tratamentele pe intreaga suprafata a Municipiului Bucuresti, inclusiv in sectoarele 1,2 si 3, urmand ca in functie de evolutia fenomenului, tratamentele sa fie reluate.

Pentru sesizari, Centrul pentru Protectia Plantelor pune la dispozitia cetatenilor urmatoarele numere de telefon: 021.413.18.56 si 021.413.93.42.

Citeşte şi Sectorul 4, invadat de omizi


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button