Se aplică noi dobânzi la plata taxelor cu întârziere, începând cu 1 martie

de:
03 mart. 2014
0 Afișari
Se aplică noi dobânzi la plata taxelor cu întârziere, începând cu 1 martie

Dobanzile de intarziere pentru neachitarea la timp a taxelor s-au modificat, iar noile valori sunt valabile din 1 martie, se precizeaza intr-o ordonanta de urgenta publicata recent in Monitorul Oficial. 

Nivelul dobanzii pentru neachitarea la timp a taxelor, a fost redus cu un sfert la 0,03% pentru fiecare zi de intarziere, de la 1 martie, se arata in OUG nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare.

Acest act normativ a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 151 din 28 februarie 2014, dar noul nivel al dobanzii de intarziere pentru neplata taxelor a intrat in vigoare la 1 martie 2014.

Anterior, conform alineatului 7 al articolului 120 din Codul de procedura fiscala, nivelul dobanzii era de 0,04% pentru fiecare zi de intarziere. In plus, acest nivel putea fi modificat prin legile bugetare anuale, prevedere care a fost eliminata de noua OUG.

In acest conditii, nivelul dobanzii pentru neplata taxelor poate ajunge anual la 10,95% fata de 14,6% cat era anterior, scrie realitatea.net. 

Cookies