Se anunță zăpadă, cel puțin artificială, în minivacanța de 1 Decembrie. Valea Prahovei așteaptă bucureștenii la munte

25 nov. 2021
103 Afișari
Se anunță zăpadă, cel puțin artificială, în minivacanța de 1 Decembrie. Valea Prahovei așteaptă bucureștenii la munte
Se anunță zăpadă, cel puțin artificială, în minivacanța de 1 Decembrie. Valea Prahovei și nu numai așteaptă bucureștenii la munte. sursa foto: captură video webcam pârtie

Se anunță zăpadă în următoarele zile într-o stațiune de pe Valea Prahovei. Nu, meteorologii n-au anunțat încă ninsori în zilele următoare, dar autoritățile din Brașov au transmis că instalaţiile care produc zăpadă artificială din Poiana Braşov au fost puse în funcţiune deja din noaptea de miercuri spre joi. În minivacanța de 1 Decembrie Valea Prahovei așteaptă bucureștenii la munte. Mai mult, restricțiile se relaxează fix de ziua Națională a României și vom avea parte chiar de o paradă militară și în București, asta dacă nu avem bani de munte.

Vom avea zăpadă de 1 Decembrie? Numărul cazurilor COVID-19 a scăzut în România, cu toate că restul Europei începe pas cu pas să vadă o creștere a infectărilor și o intrare în valul 5. În schimb, în România, restricțiile se relaxează și avem voie pe stadioane, la spectacole și la parada de 1 decembrie.

Zăpadă artificială pe Valea Prahovei, la Poiana Brașov

Cu toate că nu avem zăpadă naturală de 1 decembrie, cei care ajung la Poiana Brașov în minivacanța de iarnă vor avea parte de zăoadă artificială, asta pentru că nstalaţiile care produc bucurie sunt deja puse în funcţiune încă din noaptea de miercuri spre joi, a anunţat viceprimarul municipiului Braşov, Sebastian Rusu.

Imagini LIVE din Poiana Brașov puteți vedea aici

„Am o veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Noaptea trecută, am început să producem zăpadă artificială. Temperaturile sunt negative şi vom profita de aceste zile pentru a produce zăpadă artificială. Sezonul trecut, în prima parte, am schiat pe zăpada pe care am produs-o cu apă din lac.

Astfel că, atâta timp cât vremea ne permite, vom produce zăpadă artificială, dar sperăm să avem parte şi de precipitaţii, astfel încât să avem un sezon bun de schi, ceea ce înseamnă bunăstare pentru municipiu”, a afirmat viceprimarul Rusu.

Nu avem o dată pentru deschiderea sezonului de schi, dar tarifele au rămas măcar la fel ca anul trecut

Până acum nu avem o dată stabilită pentru deschiderea oficială a sezonului de schi în Poiana Braşov. Totuși, Primăria Brașov nu a anunțat vreo modificare privind tarifele pentru transportul pe cablu şi nici condiţiile în care turiştii vor avea acces la acesta. Nu știm încă dacă este sau nu nevoie de prezentarea unui certitificat verde COVID-19.

Încălzirea globală își face simțită prezența și pe Valea Prahovei, unde în ultimii ani nu am avut parte de ninsori prea serioase la final de an și deschiderea sezonului de schi s-a mutat la începutului anului, undeva pe la 1 ianuarie. Vestea bună este că acesta s-a prelungit spre primăvară, până în aprilie.

Condiții de schiat și în Munții Făgăraș încă de săptămâna trecută

Încă de săptămâna trecută există condiţii de schiat în Munţii Făgăraş, cu zăpadă groasă, dar la altitudini înalte. Mai mult, temperaturile sunt foarte scăzute, este umezeală şi vânt puternic, așa că aveți grijă dacă nu stăpâniți bine această îndeletnicire.

Totuși, pentru o drumeţie în siguranţă, salvamontiştii din Argeş recomandă purtarea unor bocanci care să ofere aderenţă, protecţie la glezne şi confort termic

. „În acelaşi timp purtaţi haine adecvate pentru sezonul de iarnă, care să vă protejeze atât de frig cât şi de precipitaţii sau vânt, colţari, lanternă frontală cu baterii de rezervă, beţe de trekking. Aveţi în permanenţă un telefon încărcat pentru a putea cere sprijinul salvatorilor montani.

Având în vedere temperaturile atât de scăzute, luaţi în rucsac o căciulă şi o pereche de mânuşi, un tricou de schimb, dar şi ochelari de soare/schi cu factor de protecţie UV pentru a vă proteja ochii. Aveţi în vedere că la munte vremea este schimbătoare, condiţiile meteo se pot modifica radical într-un interval foarte scurt de timp, iar pe măsură ce urcaţi la altitudine temperatura scade considerabil”, spun salvamontiştii.

De asemenea, nu uitați de hidratare, este foarte importantă, mai ales băuturi calde ținute în termosuri, mai transmit salvatorii. Alcoolul și sucurile sunt de evitat.

Cookies