Se anunță vreme instabilă în București și restul țării. „Sunt recorduri zilnice la nivelul temperaturilor maxime sau al temperaturilor minime”, avertizează directorul ANM

03 iul. 2022
1185 Afișari
Se anunță vreme instabilă în București și restul țării. „Sunt recorduri zilnice la nivelul temperaturilor maxime sau al temperaturilor minime”, avertizează directorul ANM
Se anunță vreme instabilă în București și restul țării. „Sunt recorduri zilnice la nivelul temperaturilor maxime sau al temperaturilor minime”, avertizează directorul ANM. Sursa foto: Unsplash

Întreaga țară se confruntă fie cu caniculă fie cu furtuni și ploi violente. În perioada următoare ploile și vijeliile vor pune stăpânire pe o bună parte din țară, fiind așteptate precipitații mult mai bogate decât normalul perioadei. Nici Bucureștiul nu scapă, a doua parte a săptămânii viitoare fiind caracterizată de ploi și instabilitate.

Temperaturile caniculare și precipitațiile vor caracteriza vremea din întreaga țară în următoarele zile, potrivit meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie. Directorul ANM, Elena Mateescu, a tras un semnal de alarmă în acest sens, spunând că de pe 29 iunie încoace se ating recorduri zilnice pentru temperaturile maxime și temperaturile minime înregistrate.

„Sunt recorduri zilnice la nivelul temperaturilor maxime sau al temperaturilor minime. În 29 iunie și până în prezent, de când am atenționat în ceea ce privește valul de căldură persistent și indicele de temperatură – umezeală, disconfortul a fost deosebit de ridicat. În fiecare zi am atins recorduri ale valorilor de temperatură maxime zilnice”, a declarat Elena Mateescu potrivit Digi24.

Caniculă și furtuni. La ce să se aștepte bucureștenii în săptămâna următoare

Următoarea săptămână va aduce atât vreme caniculară cât și perioade caracterizate de instabilitate și precipitații. Acest trend va fi prezent în întreaga țară, dar și în București.

„Pe termen scurt, în primele zile din săptămână, temperaturile rămân ridicate, mai ales în partea de vest și sud a țării, acolo unde se va depăși pragul unei zile de caniculă, respectiv 35-37 grade Celsius.

În a doua parte a săptămânii o să consemnăm o scădere a valorilor de temperatură și mai ales fenomene de instabilitate atmosferică spre sfârșitul săptămânii”, a explicat directorul ANM.

Prognoza pentru București în perioada 3-5 iulie

În perioada 3-5 iulie, în Capitală se va menține valul de căldură, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul limită de 80 de unități și disconfortul termic resimțit va fi unul ridicat.

Cerul va fi variabil, însă probabilitatea de a înregistra precipitații sau alte fenomene asociate cu instabilitatea va rămâne redusă. Temperaturile maxime se vor situa între 35 și 36 de grade, iar cele minime între 18-21 de grade. Vântul va sufla slab și moderat.

Cookies